Hlavní obsah

Jsme laxní, musíme si s hráči promluvit. Jinak nedopadneme s Rumuny dobře, varoval Uhrin

Příbram

Plzeňskou kabinou létaly po remíze 2:2 v Příbrami hromy, blesky, aktéři si k tomu zvýšeným hlasem řekli své. Ztráta na úvod, navíc v Příbrami, to je pro ambiciózní Viktorii nečekaná rána.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Dušan Uhrin během utkání v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

„Nastoupili jsme aktivně, vedli jsme, myslím, že po celou první půli jsme byli agilnější, drželi jsme míč. Jenže po našem vstřeleném gólu spadla koncentrace, druhou půli jsme snad hráli jen na držení míče. Takhle se nehraje o tři body! Nehráli jsme vůbec dopředu, to se mi vůbec nelíbí. Chybí zodpovědnost. Musíme si s hráči popovídat, protože jasně vyhrané utkání jsme si pokazili úplně sami," zlobil se trenér Dušan Uhrin.

"Jsme smutní. Dvakrát jsme vedli, nechali jsme si pokaždé vyrovnat. Druhou půli jsme si nevěděli rady, nakopávali jsme míče, v tom nejsme silní," povzdechl si útočník Marek Bakoš, autor první plzeňské trefy.

Hned od prvního kola tak musí Viktoria dotahovat manko na Spartu, což je jistě nepříjemné. „Liga je ale dlouhodobá soutěž. Bude záležet jen na nás. Zatím nic nedotahujeme, ale musíme si uvědomit, o co hrajeme a soustředit se jen na fotbal," podotkl Uhrin.

Plzeň nevyhrála včetně přípravy pět utkání v řadě, příští čtvrtek ji čeká úvodní duel 3. předkola Evropské ligy na půdě rumunské Ploješti. Neobává se Uhrin, že to na týmu zanechá psychické stopy?

„Uvidíme. My si to každopádně musíme vyřešit, protože kdybychom přistupovali laxně ke každé situaci, nedopadli bychom v Rumunsku dobře. Ploješť má určitě techničtější mužstvo než má Příbram," má jasno Uhrin, který kritizoval především nezodpovědnost hráčů v klíčových situacích.

„Chyby v defenzívě nyní děláme pravidelně. Byť někoho vzadu vyměníme, zaváhání stejně nastane, takže to bude v nezodpovědnosti hráčů." Plzeň má nyní pět dnů na to, aby se dala do kupy. Jinak si letos evropské poháry nezahraje.

Reklama

Související témata: