Hlavní obsah

Jako reformovat komunismus? Strahov odmítá výroky teplického šéfa

Praha

„To je jako reformovat komunismus. Je to prostě pitomost.“ Tak ostře se do vedení Fotbalové Asociace ČR v čele s jejím předsedou Miroslavem Peltou v úterý pustil předseda představenstva fotbalových Teplic Pavel Šedlbauer. Právě kvůli nedůvěryhodnému vedení by se podle něj měla nejvyšší soutěž osamostatnit. Strahov však jeho výroky ve svém středečním stanovisku rázně odmítá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda FAČR Miroslav Pelta.

Článek

Fotbalová asociace České republiky Šedlbauerovy výroky odmítá a považuje je za nepravdivé a zavádějící. Strahovské vedení proto považuje za svou povinnost uvést na pravou míru veškeré skutečnosti, které vyplývají z činnosti FAČR a také jejího vztahu ke klubům.

„Na FAČR proběhla v minulých měsících hloubková kontrola Nejvyššího kontrolního úřadu s naprosto jednoznačnými výsledky, které jsou důkazem o průhlednosti a efektivitě financování bez jakýchkoliv pochybení při správě a manipulaci s finančními prostředky," poukázal předseda asociace Miroslav Pelta.

Peníze tečou ke klubům, ne naopak

„Pokud pan Šedlbauer neví, kde končí peníze z jeho firmy, pak je to především jeho problém a otázka pro jeho podřízené. Z peněz jeho společnosti nejde do asociace ani koruna, s těmi pracuje výhradně jeho klub, což ostatně platí nejen pro Teplice. V českém fotbale tečou peníze výhradně ze strany FAČR a marketingové společnosti STES ke klubům, v žádném případě ne naopak," doplnil místopředseda asociace Roman Berbr.

„FK Teplice navíc má ve výkonném výboru FAČR svého zástupce Františka Hrdličku, který má o veškerých krocích včetně financování asociace dobrý přehled a může je svým hlasováním navíc také aktivně ovlivnit. Proto je vyjádření pana Šedlbauera neopodstatněné a především nepravdivé," argumentuje Berbr.

„V otázce jednání o osamostatnění domácí nejvyšší soutěže je pan Šedlbauer informovaný stejně špatně, neboť  je to stálé téma jednání Ligového shromáždění. Otázka osamostatnění tedy rozhodně není problémem předsedy FAČR, ale výhradně klubů a následně Valné hromady," dodává Berbr.

Reklama

Související témata: