Hlavní obsah

Plzeň týmem kola, Sýkora a Valenta nejkreativnějšími hráči

Praha

Nezvyklá situace, o to však zajímavější. Ve druhém kole Synot ligy ovládli statistiku, která vyzdvihuje fotbalisty vytvářející pro své spoluhráče nejvíce brankových příležitostí, hned dva muži. Jan Sýkora z Brna a Jiří Valenta ze Slovácka se podělili o vítězství v Chance indexu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský záložník Daniel Kolář (zcela vlevo) se raduje se spoluhráči z gólu proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Oba jejich celky si připsaly jednoznačné vítězství a oba hráči na tom měli svůj podíl. Z bodového koeficientu 15 lze vyčíst, že byli, co se týče vytváření šancí, nejpilnější. „Jsem rád, že jsme vyhráli. Moc jsme to po minulém utkání potřebovali, zklamání po prohře se Slavií bylo tři čtyři dny velké. Nechtěli jsme ustupovat z naší hry po křídlech s využíváním Doška a středových hráčů. Bohemka byla tentokrát v soubojích o malinko lepší. Jsem spokojen s koncovkou. Z devíti střel jsme osmkrát trefili branku. Takže produktivita byla lepší než v předcházejícím zápase," řekl trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Radost z jasného vítězství čišela i z trenéra Brna Václava Kotala. „Čekali jsme těžký zápas, což se potvrdilo. První poločas se dařilo Hradci vyzrát na náš způsob hry, ale po přestávce to bylo z naší strany lepší. Především se nám dařilo dostávat soupeře pod tlak. Z toho pak přišly šance a góly. Rozhodl i zákrok Václava Hladkého, který za stavu 1:0 vytáhl míč z prázdné brány. Za druhou část jsme si tři body zasloužili."

Došek si počínal jako pravý lídr

Ocenění Výkon kola míří do Slovácka ke kanonýrovi Liboru Doškovi. Ten táhl svůj tým ke třem bodům proti Bohemians a své parádní představení okořenil dvěma přesnými zásahy. Moravané zvítězili 4:1 a Došek se ukázal jako gólový zabiják, když ze tří střel pokaždé trefil bránu a hned dvakrát rozvlnil síť. Také měl mimořádně přesné přihrávky a s železnou pravidelností sklepával míče pro své spoluhráče. Zkrátka si počínal jako pravý lídr.

"Ze začátku byl zápas nervóznější, byli jsme si vědomi, že podruhé už doma musíme vyhrát. Do šancí jsme se nedostávali, ale naštěstí z první velké jsme udeřili a trošku jsme se uklidnili. Ve druhé půli jsme sice dostali gól, ale myslím si, že zápas jsme už měli pod kontrolou," prohlásil zkušený útočník po zápase.

Plzeň smetla Jablonec a napravila dojem z Příbrami

Fotbalisté Viktorie Plzeň v neděli napravili dojem z úvodu sezóny a vyšlápli si na silný Jablonec, který před televizními kamerami zaslouženě porazili 3:1. Západočeši navíc předvedli dobrou efektivitu, když ze tří střel na bránu dali tři góly. Vysloužili si tak titul Tým kola.

Za vítěze se trefil Daniel Kolář s Milanem Petrželou, druhý gól byl označen jako vlastní.

A branek mohlo být ještě víc, neboť domácí podnikli málo vídaných 102 útoků! I to svědčí o jejich dominanci. "Je to jen jeden krůček, teď nás čekají další důležité zápasy. Chtěl jsem dát prostor i dalším hráčům v kádru a jsem rád, že jsme byli aktivní. Tlak je na každého hráče a hrát budou zkrátka ti, kteří mají formu," pronesl spokojený trenér Dušan Uhrin, jenž mezi náhradníky nechal letní posilu Ondřeje Vaňka či veterána Pavla Horvátha.

Reklama

Související témata: