Hlavní obsah

Šlo to ztuha, oddechl si Lavička po vydřeném vítězství

Příbram

Fotbalová Sparta tři body v Příbrami doslova vydřela, což přiznal i její kouč Vítězslav Lavička. „Šlo to hodně ztuha. Příbram hrála organizovaně, moc nás tam nepouštěla. Tyhle tři body jsou pro nás velice cenné. Nebylo lehké dát mužstvo po vyřazení v Malmö psychicky dohromady,“ poukázal sparťanská kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotblaisté Sparty Praha a trenér Vítězslav Lavička po utkání v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Spartě kromě Holka chyběl i Dočkal... „Má zhmožděný mezižeberní sval z Malmö. Zkoušel to, ale po dohodě s lékaři jsme nechtěli riskovat. Víc jsme tak hráli po levé straně přes Costu a Krejčího a nakonec odtud i přišla gólová přihrávka pro Lafatu. Na mužstvu ale byla znát deka z vyřazení. Měli jsme hodně ztrát míčů, nevyužili jsme dvě šance v první půli. Nakonec ale mužstvo ukázalo charakter a vyhrálo," dodal s ulehčením Lavička.

David Lafata dal svůj první ligový gól v nové ligové sezóně. „Dostal jsem dobrou přihrávku od Ládi Krejčího. Už to vypadalo, že u míče bude gólman dřív. Naštěstí jsem to stihl doklouzat, ale čím jsem přesně míč dostal do brány, ani nevím. Není to tak podstatné. Důležité jsou tři body. Po středečním vyřazení to pro nás byl velice těžký zápas," líčil kapitán Sparty.

Zápotočný: Bičík by musel být slepý

V jarním duelu se Spartou byl Tomáš Zápotočný smolařem zápasu, když na jeho vrub padl vítězný gól Pražanů. Málem se mu něco podobného stalo i v sobotu, když „namazal" malou domů Krejčímu do kroku. „To byl hrozný okamžik. Modlil jsem se, aby to nedal. Naštěstí trefil tyč. Ale stejně jsme prohráli, což mě mrzí. Sparta je silná, my jsme si nedokázali vlastně vytvořit žádnou vyloženou šanci. A dvě moje hlavičky pod břevno? Byly ze záklonu, to bych musel dostat střílený centr, abych mohl míč líp usměrnit. Bičík by musel být slepý, aby tyhle dvě nechytil," konstatoval příbramský kapitán.

Zklamaný byl i trenér Petr Čuhel. „Nebyli jsme dostatečně aktivní dopředu. Nevytvořili jsme si žádnou vyloženou šanci. Nedokázali jsme využít získané míče ve středu hřiště k rychlé útočné akci. Sparta potvrdila svoji kvalitu, dala o gól víc. Navíc v úvodu zápasu měla dvě šance, které jsme naštěstí přežili," pravil příbramský trenér a dodal: „Máme za sebou tři zápasy s pohárovými účastníky. S Plzní jsme odehráli vyrovnanou partii a získali bod. V Liberci jsme měli vyhrát, ale neproměnili vyložené šance. Se Spartou jsme neměli žádnou a prohráli. Máme dva body, ale nemůžeme být spokojení, měli jsme jich mít víc. Teď nás čeká Mladá Boleslav."

Reklama

Související témata: