Hlavní obsah

I bez Rajnocha máme dobré stopery, tvrdí liberecký mladík Pokorný

Liberec

Liberecký stoper Lukáš Pokorný byl jedním z nejsledovanějších hráčů na ploše v ligovém zápase fotbalistů Slovanu s pražskou Duklou (0:0). Pozornost na sebe upoutal tím, že nastoupil ve středu obrany severočeské celku místo z kádru vyřazeného Jana Rajnocha. Šlo tedy o razantní zásah do základní sestavy, v níž by se jedenadvacetiletý obránce rád udržel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní fotbalisté Slovanu Liberec po remíze s Duklou.

Článek

„Trenéři se byli na mě podívat v pondělí na utkání juniorky. Od té doby jsem se začal připravovat na eventuální start za áčko. A dozvěděl jsem se o nominaci ve čtvrtek," líčil Pokorný, který svůj posun v týmové hierarchii bere s nadhledem a vnímá i větší zodpovědnost na hřišti.

„Honza Rajnoch je zkušený, ale věřím, že i nadále máme dobré stopery a snad jsem jedním z nich. Chceme se porvat o výsledky společně, nezáleží jen na jednotlivcích. Proti Dukle jsme nevyhráli, ale doufám, že příště to dopadne lépe a začneme konečně naplno bodovat," pravil mladý fotbalista, který se učí od spoluhráčů. „Nejvíc mi pomáhá náš kapitán Jirka Fleišman na levé straně obrany. Něco odehráno má i Jirka Pimpara, který byl vedle mě ve stoperské dvojici. Ale nemyslím si, že už budu mít jisté místo. To nemá nikdo," podotkl Pokorný.

A porovnal svoji pozici s jarní sezónou. „Sbíral jsem první ligové starty a mnoho se od nás v té době nečekalo. Ale dostali jsme se výhrou nad Teplicemi do předkola Evropské ligy, čehož jsem si vážil. Nyní na podzim se můžeme soustředit už jen na ligu a máme co dohánět. Takže důležitost našich výkonů je úměrná pozici v tabulce," přemítal liberecký stoper.

Gedeon: Klobouk dolů před týmem

Zatímco Pokorný je na začátku ligové kariéry, kapitán Dukly Patrik Gedeon oslavil před měsícem už 39. narozeniny. V Liberci dovedl tým z Julisky k remíze. „Odmakali jsme celých devadesát minut, klobouk dolů před kluky. Nebylo to lehké. Už to vypadalo, že v samotném závěru dostaneme gól, ale naštěstí jsme to uhráli s nulou," kvitoval bezbrankovou plichtu.

A vzpomněl si na předešlé souboje v Liberci. „Před třemi lety jsem tady skóroval, ale to jsem byl ještě mladý kluk. Taky jsme se bavili i o tom, že loni jsme pod Ještědem uspěli po gólu Zbyňka Pospěcha, který nám teď chybí. Musíme pracovat, abychom zlepšili ofenzivu, když defenziva je vynikající," narážel Gedeon na souhrnné skóre Dukly 2:1 po čtyřech kolech.

Spolehlivé výkony odvádí slovenský brankář Martin Chudý. „Bod z Liberce bereme. Jsem rád, že pravidelně chytám. Původně jsem přišel, abych kryl záda Filipu Radovi, ale při jeho zranění jsem se dostal i do branky a hodlám týmu pomoci. Ještě je hodně zápasů před námi a hlavně si přeji, abychom zlepšili produktivitu," tvrdil Chudý po remízovém vystoupení v Liberci.

Reklama

Související témata: