Hlavní obsah

Hrozné, brána pro nás byla začarovaná, láteřil Chramosta po porážce na Slavii

Praha

Nováčky z Českých Budějovic a Hradce Králové smázli lehce. Jenže duel na hřišti rozjeté Slavie nezvládli a na podzim v lize poprvé prohráli (0:1). Fotbalisté Plzně i pod vedením nového kouče Miroslava Koubka zatím jen hledají pohodu, s níž v nedávných letech českému fotbalu vládli. „Hrůza, v Edenu pro nás byla branka prostě zakletá,“ ulevil si útočník Jan Chramosta.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Plzeňský útočník Jan Chramosta (vpravo) v souboji se slávistickým záložníkem Martinem Juharem.

Článek
Fotogalerie

Ještě začátkem jara seděl na lavičce Slavie. Dokonalou znalost soupeře ovšem Koubek v zisk bodů nepřetavil.

„Dobře víme, jak Slavia hraje. Šla štěstí naproti - a měla ho. Vynikající byl její brankář Hrubeš, míč za něj vykopávali i obránci," kabonil se plzeňský trenér.

„Nemohu vyjádřit spokojenost, je to pro nás ztráta v aktuálním vývoji ligy. Zbytečná. V první půli jsme měli problémy s očekávanou agresivitou Slavie. Vyhrávala víc soubojů, přitom to bylo jedno motto přípravy. Ale bylo to vyrovnané utkání, dali jsme břevno," líčil Koubek.

Inkasovali ve chvíli, kdy převzali otěže

„Když jsme po půli převzali otěže, inkasovali jsme. Slavii stála její hra hodně sil. Náš tlak se stupňoval - když jsme gól nedali, neměli jsme ho aspoň dostat," litoval kouč Viktorie.

„Slavia měla asi tři standardky - a dala z nich jeden gól. My měli šancí mnohem víc, ale skórovat jsme nedokázali. V první půli jsme nebyli dostatečně agresivní a bojovní. Po přestávce se to zlepšilo, slávisti pak už jen odkopávali," srovnával útočník Jan Chramosta.

„V Edenu hrajeme pokaždé takové těžké zápasy, Slavia nám to ještě nikdy zadarmo nedala. Byl to boj na vysoké úrovni, i když šancí dlouho moc nebylo. Z přímého kopu jsem mířil na zadní tyč, ale bohužel trefil jen tyč," dodával Marek Bakoš, který Chramostu vystřídal.

Reklama

Související témata: