Hlavní obsah

Výkon kola: Jablonecký Novák sestřelil dvěma góly Jihlavu

Praha

Nejlepší individuální výkon 5. kola Synot ligy podle jejího oficiálního serveru předvedl jablonecký záložník Filip Novák. Ten proti Jihlavě zaznamenal hned dva góly a sám se postaral o triumf Baumitu v podobě 2:0.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jablonecký Filip Novák.

Článek
Fotogalerie

Novákovi tato sezóna evidentně svědčí. Zatímco v minulém ročníku neskóroval ani jednou, nyní má po pěti kolech na kontě už tři vstřelené góly. Tedy stejné množství jako předtím nastřádal za čtyři sezóny dohromady!

Podruhé se tak v jednom prvoligovém utkání prosadil hned dvakrát a odnesla to Jihlava. Vysočina zažívá úplně jiné starosti než třetí Jablonec, neboť v prvních pěti kolech ještě nebodovala, k tomu vypadla z českého poháru a pozice trenéra Petra Rady tím jednoznačně hodně znejistěla.

Naposledy jeho mužstvo zničil právě Novák. Ten trefil dvakrát bránu a pokaždé rozvlnil síť, navíc jeho trefy znamenaly pro Severočechy tři body. Nikdo jiný se totiž v utkání neprosadil, takže Jablonec zvítězil 2:0.

Tým kola: Dynamo se vzepřelo osudu a o deseti obrátilo souboj s Boleslaví

Ocenění Tým kola směřuje do Českých Budějovic, které se o víkendu dočkaly první výhry v této sezóně. Odnesla to Mladá Boleslav, jež přitom většinu zápasu hrála přesilovku!

V pátém kole bylo k vidění hned několik velmi dobrých týmových výkonů. Třeba Slavia si v Edenu vyšlápla na silnou Plzeň, houževnatá Dukla pak zaskočila mistrovskou Spartu. Majstrštyk se ovšem podařil i Dynamu, které se po návratu do první ligy konečně dočkalo vítězství.

Samotný zápas se přitom pro Jihočechy nevyvíjel vůbec dobře. Už po třech minutách prohrávali 0:1, a i když záhy srovnal skóre Machovec, další morová rána na sebe nenechala čekat dlouho. Během dvou minut totiž dostal obránce Podstavek dvě žluté karty a domácí tak hráli od 22. minuty o deseti lidech.

Přesto je to nezlomilo a nakonec utkání otočili. Pomohla jim k tomu i vysoká efektivita, když z pěti střel trefili třikrát bránu a dvakrát rozvlnili síť. Soupeře ostatně předčili i v osobních soubojích.

"Skvělé, vydřené, vybojované. Kluci si mákli. Zápas jsme měli zase špatně rozehraný, vypadalo to s námi mizerně, ale všechna čest. V lize jsme počtvrté prohrávali a potřetí jsme to dotáhli!" vysekl mužstvu poklonu trenér Luboš Urban.

Reklama