Hlavní obsah

O budoucnosti Šimáka ve Spartě se má rozhodnout začátkem týdne

PRAHA

Nejpozději do začátku příštího týdne má být jasno o tom, jestli kontroverzní fotbalista Jan Šimák bude dál pokračovat v pražské Spartě. Šestadvacetiletý záložník se po vypršení roční smlouvy zatím nezapojil do společné přípravy s mužstvem. Ve čtvrtek jednal o své další budoucnosti v klubu s viceprezidentem Danielem Křetínským, podle kterého by v celé kauze mělo být jasněji na začátku týdne.

Foto: Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

"K definitivnímu řešení situace jsme zatím nedospěli. Jsem ale přesvědčen, že se s Janem Šimákem dohodneme na odpovídajícím řešení," uvedl Křetínský bez bližších podrobností na internetových stránkách klubu.

Podle některých zpráv se Šimák s Křetínským dohodl na ročním prodloužení kontraktu, ale tisková mluvčí klubu Lenka Raková to popřela. "Zatím k ničemu takovému rozhodně nedošlo. Věci by se měly znovu pohnout až po víkendu. Obě strany to chtějí vyřešit ke své spokojenosti," prohlásila Raková.

Šimák není s mužstvem, které dnes zahájilo týdenní pobyt v Rakousku. Trenér Jaroslav Hřebík po utkání s kostarickou Saprissou ve Schrunsu uvedl, že nehodlá žádného hráče odepisovat, ale že u Šimáka nastal čas na razantní řešení. Podle všeho tím myslel nespecifikovanou léčbu. "Na hráče musí být spoleh. Po rozhovoru s Honzou mám pocit, že pro to hodlá něco udělat," řekl kouč.

Šimák do Sparty přišel loni v létě

Šimák do Sparty přišel po devítiměsíční herní pauze loni v létě. Byl ale jen stínem hráče, který před lety okouzlil Německo, když pomáhal Hannoveru v sezoně 2001/2002 k postupu do bundesligy a dokonce debutoval i v reprezentaci.

Fotbalista s pověstí bohéma i jedinečného talentu v roce 2002 zamířil do Bayeru Leverkusen, kde se však neprosadil a po jediné sezoně se vrátil do Hannoveru.

V září 2003 Šimák nečekaně s profesionální kariérou kvůli psychickému vypětí skončil, loni v červenci se ale vrátil do vrcholového fotbalu ve Spartě. Vicemistr Evropy do jednadvaceti let z roku 2000 se však neprobojoval do základní sestavy a většinou zápasy sledoval jen z lavičky. Po vypršení ročního kontraktu nenastoupil do přípravy a nyní se čeká, zda od Sparty dostane další šanci.

Reklama

Související témata: