Hlavní obsah

Disciplinárka potrestala příbramského Rogoze pokutou pět tisíc

Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila na dnešním zasedání pokutu pět tisíc korun příbramskému sportovnímu manažerovi Romanu Rogozovi. Činovník středočeského klubu pyká za nevhodné chování vůči čtvrtému rozhodčímu v ligovém utkání na Slovácku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Disciplinární komise dnes potrestala také druholigovou Opavu za výtržnosti diváků a zakázanou pyrotechniku v zápase s Olomoucí, slezský klub zaplatí deset tisíc. Stejně vysokou pokutu jako Rogoz dostal také mostecký hráč Gramoz Kurtaj za nemístné chování po duelu s Vlašimí.

Disciplinárka dnes také zahájila řízení s Živanicemi a pražskou Spartou po vzájemném duelu v Poháru České pošty, který narušili letenští chuligány a způsobili jeho přerušení. Řešit se bude také další pohárový duel mezi Zlínem a Slováckem.

Řešil se i přátelák s Hajdukem

Komise rovněž začala prověřovat okolnosti sobotního přípravného utkání mezi Slavií a Hajdukem Split. Souboj dvou spřátelených klubů byl ukončen poté, co v 75. minutě vběhli na trávník fanoušci. Oba tábory se ale na hřišti zdravily, společně skandovaly a k žádným násilnostem nedošlo.

Naopak disciplinárka se rozhodla, že nakonec nebude trestat za prohřešky diváků Baník Ostrava kvůli zápasu v Liberci, Spartu po duelu s Jabloncem, ani Slavii kvůli utkání v Mladé Boleslavi.

"Vzhledem ke snižující se intenzitě tohoto nevhodného chování a s ohledem na snahu klubů pracovat s diváky na tomto problému disciplinární komise na podporu lepšícího se trendu upustila od potrestání. Pokud tento trend nebude setrvalý, bude komise rozhodovat v souladu se stávající praxí a i tato nepotrestaná provinění budou brána jako přitěžující okolnost," uvedl v komuniké předseda komise Richard Baček.

Reklama

Související témata: