Hlavní obsah

Turisti, turisti! Brňáci se v Edenu namíchli, přijeli loupit a Vávra životním výkonem rozhodl

Praha

„Turisti, turisti!“ Zdánlivě nelogický pokřik fotbalistů Zbrojovky v tunelu při odchodu z trávníku měl pádný důvod. Brno minulých dvacet zápasů v samostatné české lize na Slavii nevyhrálo, až v předehrávce 7. kola se mu to v pátek večer podařilo. „Četli jsme, že do Prahy jezdíme jako turisti. Tak jsme přijeli loupit, zlomili to a vezeme tři body do Brna,“ vychutnával si nečekanou výhru útočník Stanislav Vávra (21), autor dvou gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Vávra, brněnský střelec dvou branek v utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Mohl být ještě slavnější. Dal čtyři góly, ale jen dva z nich platily.

„Regulérní přitom podle mě byly všechny. Třeba před prvním neuznaným hrál rukou hráč Slavie a měla to být minimálně penalta, tak nevím, proč rozhodčí odpískal v náš neprospěch. Podstatné však je, že za to máme tři body," líčil Stanislav Vávra svůj velký den. „Určitě můj nejlepší zápas v životě. Ale musím ho potvrzovat i nadále," usmíval se.

Přišel z Kroměříže a v Brně je od dorostu. Byl lídrem juniorky, kde si zvykl i na Tomáše Briganta, který v Edenu v první lize debutoval. A jak Brigant trefně podotkl, Zbrojovka tak na Slavii měla nejmladší a také nejmenší útok v lize.

„Je to tak. Baník má nejmladší obranu a my zase útok, jdeme tak v jejich stopách," souhlasil Vávra.

Dvě snadné doklepávačky

Ke slávě ale na druhou stranu přišel docela lacino. Brankář Hrubeš dvakrát vyrazil Zavadilovu střelu před sebe a brněnský mladík míč dvakrát pohodlně uklidil do sítě.

„Myslím, že i takové šance se dají neproměnit. Ale je pravda, že to byly dobré doklepávačky. Trenéři nás před zápasem nabádali, ať střílíme víc než dosud, navíc na kluzkém trávníku. A vyplatilo se nám to," usmíval se.

Brno až ve 21. zápase na Slavii poprvé zvítězilo. Vávrovou zásluhou především...

Reklama

Související témata: