Hlavní obsah

Trenér ho nechal vydusit, mladý útočník Dukly se odměnil dvěma góly. I proto je tak nadšeně slavil

Praha

Samým nadšením přeskočil reklamní panely a běžel k tribuně podělit se o radost s rodinou. S nevlastním bratrem se dokonce přes plot objali. Takovou měl mladý útočník pražské Dukly Michael Krmenčík radost, že se v novém angažmá konečně trefil a protrhl střeleckou smůlu, která ho provázela. A dokonce dvakrát, i když ta první trefa do jihlavské sítě byla hodně šťastná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dukly Michael Krmenčík slaví gól proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

„Já si ji ale počítám, protože jihlavský Krejčí tečoval mou střelu až na čáře. Stejně by do sítě padla, takže gól patří mně. I za to, jak jsem balón dobře trefil," hlásil se Krmenčík zapůjčený na pražskou Julisku z Plzně ke gólu, jenž byl pro další vývoj střetnutí hodně důležitý.

„Ušmudlaný, ale platil a nám hodně pomohl," kvitoval ostatně i trenér Dukly Luboš Kozel, že se jeho mladý svěřenec konečně střelecky prosadil.

Přitom k němu měl v posledních týdnech výhrady a v předchozím kole na Slovácku ho vůbec nepostavil. „Zahrál výborně proti Spartě, ale proti Plzni nesměl nastoupit, protože je jejím hráčem. Pak odjel na reprezentační soustředění a po návratu si myslel, že mu tady leží všechno u nohou," vysvětloval kouč.

„Trenér mě chtěl nechat vydusit a vyplatilo se to," přiznával ostatně i Krmenčík, který se během rakouského soustředění reprezentační jedenadvacítky blýskl gólem v zápase proti Lieferngu, vedoucímu celku druhé rakouské ligy, který je zároveň rezervou Red Bull Sacburk.

Z konkurenta ideální spoluhráč

„Doufám, že to pro něho byl správný impuls. Proti Jihlavě pracoval, jak měl a byl naším platným hráčem," kvitoval i kouč Luboš Kozel proměnu mladého reprezentanta, jenž hned po půli přidal další branku a vydal se k hlavní tribuně, aby ji s rodinnými příslušníky oslavil.

„Musel jsem, protože nevlastní brácha a celá rodina mě podporují v tom, co dělám. A já podobný gól do prázdné navíc ještě nikdy nedal. Ani v Ostravě, ani v Plzni, ba ani na druholigových štacích, kde jsem působil," rozplýval se Krmenčík nad gólem zrozeným po krásné kombinační akci s francouzským spoluhráčem Beauguelem.

„Zpočátku jsem ho bral jako konkurenta, ale trenér mě uklidnil. Že prý můžeme hrát klidně spolu, jen se musím pohybovat a prosazovat po lajně. Daleko víc se tam sice běhá, ale možná mně to šlo skutečně lépe," připouštěl hráč Dovalilovy reprezentační jedenadvacítky Michael Krmenčík, že mu našel trenér Kozel to správné místo v sestavě.

Reklama

Související témata: