Hlavní obsah

Jihlava - Slavia 1:0Jihlava při premiéře trenéra Kučery porazila sešívané

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kukol 1 : 0
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy vyhráli první zápas pod vedením nového trenéra Romana Kučery, když doma porazili Slavii 1:0. Jedinou branku zápasu dal v 25. minutě Vladimír Kukol a Vysočina tak o bod přeskočila Hradec Králové a už není poslední.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Jihlavy Roman Kučera v utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Oba trenéři před vzájemným zápasem sáhli ke změnám v sestavě. V domácí překvapivě chyběl dosavadní kapitán Vaculík, z Prahy zase nepřijel kapitán Latka a ani nejlepší střelec týmu Milan Škoda. Změny byly v úvodu znát spíše na straně Jihlavy, protože Slavie byla lepším týmem, ale bez jakéhokoliv efektu.

Na druhé straně gólově udeřilo hned z první šance. V 25. minutě Jánoš přihrávkou mezi stopery vybídl ke skórování Mešanoviče, jeho střelu dokázal brankář Hrubeš ještě vyrazit, ale dobíhající Kukol přesnou střelou k tyči poslal Jihlavu do vedení.

Neuplynulo ani šest minut a Vysočina mohla vést o dva góly. Tlustý unikl po pravé straně, odcentroval do vápna, ale v pádu hlavičkující Kučera nastřelil jen pravou tyč hostující branky. Po hodině hry se po kombinaci s Harbou dostal do šance Mešanovič, ale na poslední chvíli ho zastavil stoper Bílek. Blízko branky byl také v 72. minutě Tlustý, ale jeho střelu včas zablokoval Baéz.

Hosté hrozili jen po nákopech do vápna a standardních situacích a Jihlava si první domácí výhru v sezoně pohlídala. Naopak Slavia si natáhla černou sérii a v lize prohrála už pátý zápas za sebou.

10. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branka: 25. Kukol. Rozhodčí: Marek - Pelikán, Nádvorník. ŽK: Kukol (Jihlava). Diváci: 3593
Jihlava: Hanuš - Tlustý, Šourek, J. Krejčí, Hybš - Jánoš (82. Šulek), T. Kučera - Jungr (88. Fulnek), Harba, Kukol - Mešanovič (65. Kovář). Trenér: R. Kučera
Slavia: Hrubeš - Dobrotka, Kodr, Bílek, Juhar - Zmrhal, Baéz (80. Diop) - Prošek (46. Piták), Boudjemaa (63. Petr), M. Černý - Balaj. Trenér: Beránek

Reklama

Související témata: