Hlavní obsah

Slavia hrála v přípravě s Auxerre bez branek

NEVERS

Fotbalisté Slavie Praha v úterý remizovali v přípravném utkání během herního soustředění ve Francii v městě Nevers s prvoligovým Auxerre 0:0. Český vicemistr pod vedením trenéra Karla Jarolíma sehrál s vítězem letošního Francouzského poháru otevřenou partii, ze šancí na obou stranách ale nakonec branka nepadla.

Článek

Francouzi si pod taktovkou známého kouče Jacquese Santiniho vypracovali jako první nebezpečnou šanci po dvaceti minutách hry, kdy Pouyet obešel Kratochvíla a nacentroval na hlavu Lachuerovi, Kozáčik v brance Slavie si ale se situací poradil. Slávisté odpověděli po půlhodině hry, kdy po Zbončákově průniku nadějně střílel Lukáš Jarolím, i gólman francouzského celku byl ale na místě.

Aktivitu Slavie potvrdil i záložník Švento, jeho hlavička ale těsně minula branku. Pražané vzápětí málem inkasovali po rychlém protiútoku Auxerre, Pieroniho lob ale mířil mimo. Na druhé straně měl slibnou příležitost opět Švento po Vlčkově centru, slovenský středopolař ale mířil jen do obranného valu Auxerre. V závěru poločasu zaváhal při zakončení Piták.

Trenér Jarolím do druhé půle poslal mírně pozměněnou sestavu, k Vlčkovi se do útoku přesunul Fořt, Suchý se stáhl do obrany a do středové řady nastoupil Hrdlička. Úvod poločasu ale vyšel lépe hráčům Auxerre. Latka ale stačil střelu Lachuera zblokovat, při Poyetově hlavičce zase zaúřadoval Kozáčik. Na druhé straně neuspěl Vlček.

Atraktivní utkání v závěru gradovalo šancemi na obou stranách, nakonec se ale soupeři rozešli smírně bezbrankovou remízou.

"Bylo to další utkání se silným soupeřem, s výsledkem jsem spokojený, i když jsme měli dobré šance utkání rozhodnout, v koncovce nám chybělo štěstí. Na druhou stranu i soupeř měl v obou poločasech slibné příležitosti, remíza je z tohoto pohledu spravedlivá," zhodnotil utkání trenér Jarolím na internetových stránkách Slavie.

Další přípravná utkání na soustředění ve Francii slávisté sehrají o víkendu se Štrasburkem a Nancy.

Slavia - Auxerre 0:0
Sestava Slavie: Kozáčik - Kratochvíl (46. Hrdlička), Latka, Zábojník, Zbončák (86. Hubáček) - Piták (75. Švec), Suchý, Gedeon, Švento (46. Fořt) - Jarolím (81. Holeňák) - Vlček.

Reklama

Související témata: