Hlavní obsah

Baroš se vrací do akce, již večer by mohl prohnat Jihlavu

Ostrava

První gól v české lize vstřelil v srpnu 1999 Blšanům, zatím poslední pak loni v květnu Příbrami. Statistiky fotbalové hvězdy by se však zase měly rozšířit. A možná už dnes večer. Ostravský Baník hostí v 11. kole Synot ligy Jihlavu a do zápasu by se po desetiměsíční pauze a zranění mohl zapojit útočník Milan Baroš, který už bude nachystán mezi náhradníky. Zápas začíná ve 20:15, přímý přenos vysílá Slovak Sport 1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Aleš Krecl

Jsem králem Bazalů! Radost Milana Baroše během minulého návratu do Baníku...

Článek
Fotogalerie

Určitě začne jen tím, že se posadí na lavičku mezi náhradníky. I tak jsou ale fotbaloví příznivci v pozoru. Druhá třetina ligového ročníku začíná i s navrátilcem Milanem Barošem, který překonal následky vážného zranění a brzy by měl zase začít řádit na hřišti.

Mladý tým Baníku si zatím vede náramně, po třetině ligy mu patři pátá příčka. O to snáze se zkušený internacionál může vracet.

„Je tady spousta kvalitních mladých hráčů, jejichž věkový průměr je strašně nízký. Pokud zůstanou ještě rok nebo dva v kádru, tak si dokážu představit, že tým bude ještě nebezpečnější a vyrostou tady fotbalisté, kteří se uplatní i v Evropě. V tomhle týmu vidím obrovskou budoucnost," pochvaluje si Baroš v rozhovoru pro klubové stránky.

Tréninky jako pod Rijkaardem

Příjemně ho překvapila také práce a koncepce mladého trenérského týmu. „Všechno děláme na hřišti, i co se týče fyzičky. Je to moderní styl, na který jsem byl zvyklý od Rijkaarda z Galatasaraye, kdy jsme neopustili tréninkovou plochu. To si myslím, že je pro fotbal zásadní, hráč potřebuje zatížení na hřišti," srovnává dvaatřicetiletý útočník.

Baroš zároveň zdůrazňuje, že u hráčů nesmí dojít k uspokojení. „Baník by měl mít nejvyšší cíle, neuspokojit se po dobrém začátku tím, že páté místo bude stačit. Pořád se dívat o stupínek výš a kluky motivovat. Mentální síla v týmu určitě být musí," přeje si navrátilec na Bazaly.

Reklama

Související témata: