Hlavní obsah

Jasná penalta! Sudí asi neměl brejle, soptí v Mladé Boleslavi. Jarolím se vyhnul novinářům

Mladá Boleslav

Jméno sudího Jaroslava Bílka není po včerejšku v Mladé Boleslavi příliš populární. Podle Středočechů ovlivnil průběh zápasu, který vyhrála Plzeň 3:0 zásluhou hattricku Stanislava Tecla. Spílají mu za to, že za stavu 0:1 neodpískal pokutový kop za faul na Daniela Bartla. Televizní záběry ukázaly, že penalta se kopat měla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský záložník Mickael Tavares během utkání 11. kola Synot ligy proti Plzni.

Článek

„Byla jasná. Kdybychom vyrovnali, utkání by se vyvíjelo jinak. Nevím, kam rozhodčí v ten moment koukal, asi neměl brejle, nebo si zapomněl kontaktní čočky, když to neviděl. Ani nechci hodnotit, co tam vyvářel první poločas, to jde mimo mě," kroutil hlavou boleslavský obránce Jan Bořil.

Co přesně se událo? Domácí útočník Milan Lalkovič na pravé straně vyhrál souboj s Václavem Procházkou, přihrál do pokutového území volnému Bartlovi, který po souboji s dobíhajícím plzeňským bekem Radimem Řezníkem upadl. Rozhodčí Bílek upažil, televizní záběry však ukázaly, že Řezník Bartla postrčil rukou.

Bartl: Možná to měla být i červená

„Naremploval mě zezadu, takže podle mě stoprocentní penalta, možná ještě červená karta. Ovlivnilo to celý průběh zápasu," zlobil se Daniel Bartl. Dost možná kvůli tomuto momentu nepřišel na tiskovou konferenci trenér Boleslavi Karel Jarolím, na dotazy novinářů odpovídal jeho asistent Boris Kočí. „Jde o rozhodnutí FK Mladá Boleslav," vysvětlil mluvčí klubu Jiří Koros.

Jak Kočí sporné momenty viděl? „Odpískal bych penaltu, ale já nerozhoduju. Prý tam byla ještě situace, kdy Lalkovič šel sám na branku, ale o ofsajd se nejednalo. Ale zase abychom nespadli k tomu, že všechno ovlivnil sudí. Rozhodlo, že jsme neproměnili šance, arbitr je tak číslo pět, které rozhoduje o osudech zápasů. Není to tak, že pláčeme a naříkáme nad řízením utkání, vůbec ne, měli jsme si se situacemi poradit lépe," pravil Kočí.

Měl sudí nařídit po zákroku plzeňského Řezníka na boleslavského Bartla penaltu?
Ano
82,6 %
Ne
17,4 %
Celkem hlasovalo 9089 čtenářů.

Reklama

Související témata: