Hlavní obsah

Král střelců? Na to nemyslím, tvrdí autor devíti ligových gólů Řezníček

Příbram

Příbramský Jakub Řezníček má na podzim výbornou formu. V pátek vstřelil už devátý gól a drží se v popředí tabulky kanonýrů. Celkově šlo už o čtyřicátou trefu v nejvyšší soutěži. Na korunu krále střelců prý vůbec nemyslí. Mrzí ho, že Příbram ztratila remízou s Teplicemi dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský útočník Jakub Řezníček.

Článek
Fotogalerie

Zase jste byl v pravý čas na pravém místě. Čekal jste, že může teplický obránce Vondrášek udělat chybu?

Balón letěl do vápna, proto jsem tam byl. V poslední době mám štěstí, propadne ke mně skoro všechno a dávám z toho góly. Nějak to divně trefil, tak jsem míč napálil a on se dokutálel do brány. Já jsem na hřišti od toho, abych střílel branky, takže musím čekat, že může dojít i k takovým chybám. Je to i o štěstí. Byl to můj jubilejní čtyřicátý ligový gól.

Třetí zápas bez plného bodového zisku. Jak moc mrzí remíza s Teplicemi?

Mrzí hodně, protože jsme v zápase dominovali. Udělali jsme jednu hloupou chybu, a ta nás stála vítězství. Fakt to strašně moc mrzí, tohle utkání jsme měli vyhrát. Je sice pravda, že máme bod s těžkým soupeřem, a do tabulky se počítá každý, ale tentokrát jsme dva ztratili.

Sám ale musíte být spokojený, dal jste na podzim už devátý gól.

Já bych ho ale vyměnil za vítězství. Tolik mě netěší.

Nemůže na vás po čtyřech vítězstvích třetí bodová ztráta psychicky dolehnout?

To snad ne. Vždyť dnes jsme podali dobrý výkon, nemáme se za co stydět, a je jen naše škoda, že jsme nevyhráli. Můžeme si za to sami. Ztratili jsme jasně vyhraný zápas.

Šancí jste měli víc, čím si vysvětlujete, že jich jako tým dokážete tolik spálit?

Nedotáhneme. Dnes tam bylo několik hezkých akcí po stranách, ale chyběla finální přihrávka nebo lepší zakončení. Šancí zahazujeme dost, musíme se v tom zlepšit.

Znovu jste předvedli speciální standardku, Při rohu jste udělali kolečko. Chystáte i další novinky?

To vymýšlí trenér. Má jich v zásobě dost. Tím dnešním kolečkem jsme chtěli zmást soupeře, ale dnes se nám standardky nedařily. Balóny nám létaly moc dozadu, nebo špatně. Teplice jsme z nich prakticky neohrozili.

Cítíte teď větší pozornost ze strany obránců?

Chodím do vápna, což je můj úkol. Hlídají si mě, jsou důrazní. Je to také o náběhu a hledání prostoru. Nemám dojem, že by si mě hlídali nějak víc.

Máte na kontě devět branek, držíte se v popředí tabulky střelců. Láká vás pomyslná koruna krále střelců?

To je ještě daleko, nemyslím na to. Na krále střelců jsou v lize jiní adepti. Ale hezké by to bylo...

Reklama