Hlavní obsah

Klokani už řeší trable se stopery. Z Hané přišel Škerle, dvě zahraniční akvizice se představí v Brozanech

Praha

Největší mizérie, s níž se fotbaloví klokani v uplynulých dnech potýkali, by měla být zažehnána. K Botiči míří zkušený olomoucký stoper Škerle, představit se přijely i dvě zahraniční akvizice - Estonec Reintam a Chorvat Novakovič. „Vyzkouším je o víkendu v Brozanech, kde hrajeme závěrečné zápasy zimní ligy. Dobře, že jsme ze skupiny postoupili a tato možnost se nám nabízí,“ kvitoval trenér pražských Bohemians Roman Pivarník.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Liberecký Delarge (vlevo) bojuje o balón se Škerlem z Olomouce.

Článek

Problémy se složením obrany se v Ďolíčku kumulovaly. Zkušený stoper Erich Brabec po skončení podzimu oznámil, že chce aktivní kariéry zanechat, takže klokani s ním přestali počítat. V úvodu zimní přípravy se v přátelských zápasech zranili Cseh a Krch.

Brozany poslouží jako test

„První z nich vypadl z kádru na půl roku, neboť má přetržený křížový vaz, Krch pak minimálně na šest týdnů, protože si naštípl lýtkovou kost," uvědomoval si kouč Pivarník, že musí situaci promptně řešit. Zvláště, když i další ze stoperů Šmíd je momentálně nemocný.

„Ještě že nás trable se stopery postihly v této fázi přípravy, takže se můžeme poohlédnout po obráncích, kteří by nám na jaře pomohli," rozhodil Pivarník okamžitě sítě.

První akvizicí pro defenzívu klokanů bude zřejmě zkušený olomoucký Aleš Škerle, jehož hostování v Ďolíčku už hanácký klub potvrdil. Dvaatřicetiletý stoper, jenž pod Pivarníkem hrával v době trenérova olomouckého angažmá, se představí o víkendu v Brozanech, kde budou klokani obhajovat loňský primát v Tipsport Cupu.

Estonec a Chorvat na zkoušce

Se Škerlem, jenž má na kontě přes 230 ligových startů, se v dresu klokanů objeví i estonský reprezentant Mikk Reintam, který hrál naposledy za Nomme Kalju, Pivarník pak bude zkoušet i třiadvacetiletého Chorvata Sašu Novakoviče, jenž přiletěl na testy z Osijeku.

„Vyzkouším je a uvidíme, co v nich je. Jsou tady na testech a sobotní utkání s Českými Budějovicemi i nedělní duel o konečné umístění představují příležitost, aby se předvedli," nechal se slyšet Pivarník, který po Markovi Jarolímovi přivítal ve svém kádru i slovenského záložníka Pavola Cicmana. Současný trenér klokanů ho vedl svého času v Prešově, proto si ho přivedl na testy a Cicman ho přesvědčil. Klokani s ním tudíž podepsali roční smlouvu.

Pivarníkovi se ulevilo i proto, že u Botiče nakonec zůstává Jakub Rada, o něhož se vehementně zajímala Mladá Boleslav. „Jeho odchod by znamenal citelnou ztrátu, protože je osobností na hřišti i v kabině. A přijít po Brabcovi i o Radu, to by byl problém, s nímž bychom se těžko vyrovnávali," přiznal Pivarník.

Reklama