Hlavní obsah

Lavička: Pořád hledáme na hrot dvojku k Lafatovi

Praha

S dosavadní fází přípravy je kouč fotbalistů Sparty Vítězslav Lavička spokojený. Vypadá to, že záložníka Josefa Hušbauera, jenž odešel do Cagliari, by v kádru úřadujícího ligového mistra mohl nahradit Albánec Herolind Shala. Trenér však stále nemá vyřešenou případnou alternativu za kanonýra Davida Lafatu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Vítězslav Lavička a Adam Jánoš.

Článek

V některých zápasech stavíte minimálně na poločas téměř stejnou jedenáctku, která odehrála většinu podzimu, včetně Váchy a Štěcha. Je to tedy složení, se kterým počítáte pro úvod jara?

Na to je brzy. Jsme ve fázi přípravy, zkoušíme různé varianty.

Jak jste spokojený se Shalou? Je to právě on, kdo by ho mohl nahradit Hušbauera?

Nezklamal. Počíná si velmi aktivně. Zapojuje se do kombinace a my po něm chceme, aby ve finální fázi byl pro mužstvo platný chytrou přihrávkou nebo zakončením. Umí se do něj dostat. Kondičně je na tom dobře, ale jako další nově příchozí hráči si zvyká na podmínky a styl hry. Ještě je co zlepšovat.

Z hostování se vrátili Podaný a Jánoš. Zůstanou v kádru pro jaro?

Doba zkoušení pořád probíhá. Třeba Podaný odehrál velmi dobrý druhý poločas proti Žilině. Nejen tito dva, ale i další hráči ještě dostanou příležitost, pak se rozhodneme.

Čekáte ještě posily?

Víme, na kterých postech chceme zvýšit kvalitu nebo je zdvojit. Uvidíme, co přinese čas.

Platí to i o hrotovém útočníkovi, který by měl být dvojkou za Lafatou?

Stále hledáme. Dá se říct, že to je teď naše velká starost.

Jak jste spokojený s dosavadní fází přípravy?

Na Kanárských ostrovech jsme dobře potrénovali a sehráli kvalitní utkání s předními evropskými kluby - Celtikem Glasgow a Eindhovenem. Bylo to trochu riskantní, protože jim začínají soutěže mnohem dřív, a jsou tedy v přípravě dál. My jsme se museli přizpůsobit. V Praze budeme dál pokračovat v tréninku a sehrajeme další přípravné zápasy. Potřebujeme zapracovat na finální fázi. V závěru ledna odjedeme na soustředění do Turecka, kde budeme ve třech zápasech finalizovat sestavu pro jaro.

Reklama

Související témata: