Hlavní obsah

Z Teplic mě vyhnaly nepřátelské vztahy, vysvětlil důvod překvapivého odchodu trenér Ščasný

Teplice

Atmosféra na teplických Stínadlech přerůstající v posledních době ve vyložené nepřátelství vyhnala po dvou a půl letech trenéra Zdeňka Ščasného od mužstva, s nímž měl za pět dní vstoupit do fotbalového jara na šesté příčce tabulky. „Nebylo to unáhlené, ani načasované rozhodnutí. Jiné řešení jsem neměl,“ vysvětloval sedmapadesátiletý kouč důvod odchodu z Teplic. Klub narychlo shání náhradu, v kuloárech se skloňuje nejčastěji jméno Petra Rady.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

S Aidinem Mahmutovičem (vlevo) se trenér Zdeněk Ščasný rozloučil v zimě, teď ze Stínadel odchází i on.

Článek

Skousnul jste přestup Mahmutoviče do Plzně, absolvoval s mužstvem přípravu i soustředění na Kypru a teď před startem ligy končíte. Neříkejte, že za vším vězí jen atmosféra...

Ale skutečně, nic jiného za mým odchodem nehledejte. Po náhlém loňském úmrtí šéfa klubu Františka Hrdličky se výrazně změnila. Vzájemné vztahy přerostly ve vyložené nepřátelství.

Vše se dá ale přece řešit. Zvláště staří pardálové, jak Hrdlička s oblibou říkával, to svedou.

Já se o to pokoušel. Několikrát jsem s vedením seděl, debatoval a upozorňoval, že situace je neudržitelná a že se musí poměry změnit. Příslib jsem dostal, ale tím to také končilo.

Takže věren své impulsivní povaze jste praštil do stolu a oznámil, že končíte...

Vůbec ne. Rozhodnutí skončit jsem promýšlel dlouho a stále čekal, že se situace změní. Ale termín, do kdy vydržím, jsem si stanovil. A protože se pořád nic nedělo, oznámil jsem před sobotním přípravným duelem s Českými Budějovicemi klubovému vedení, že odcházím.

Hráčům jste své rozhodnutí sdělil také vy?

Samo sebou. A z jejich reakce mně naplno došlo, že jsem měl s hráči skutečně nadstandardní vztahy a prožil s nimi krásné roky. Bylo to až dojemné a emotivní loučení, i podporu jsem od nich cítil. Jenže já přišel do Teplic dělat fotbal a v panující atmosféře jsem prostě nemínil do jarní ligy vstupovat.

Pro Teplice ovšem vznikla prekérní situace. Týden před startem ligy jsou bez trenéra...

Jenže já prostě jiné řešení neměl. Nevyvolala ho zhrzenost, nedohnalo mně k němu zklamání, natož pak rozčílení. Vše jsem zvážil a čekal, jak to jen nejdéle šlo. Bylo ale nezbytné, abych podobný krok udělal. I pro klub to bylo vhodné, protože můj odchod snad napomůže tomu, aby se některé věci konečně řešily.

Neskrývá se snad za vaším odchodem nabídka jiného klubu a nově se rýsující angažmá?

To v žádném případě. V Teplicích jsem po dohodě s nejvyšším klubovým šéfem Šedlbauerem sice ukončil smlouvu okamžitě, ale kvůli jiné nabídce neodcházím. Počkám, jak se vše vyvine a zda se časem nějaká nabídka objeví.

Reklama

Související témata: