Hlavní obsah

Rada už trénoval Teplice: Trošku mě to zaskočilo. Proč skončil Ščasný? Po tom jsem se nepídil

Teplice

Bleskurychle našly fotbalové Teplice náhradu za trenéra Zdeňka Ščasného, který v pondělí rezignoval na svůj post u prvoligového týmu. Úterní dopolední trénink šestého celku tabulky už vedl nový kouč Petr Rada, jenž se tak vrátil na teplická Stínadla už počtvrté v kariéře. Předtím tady působil v sezónách 2000/01, 2007/08 a naposledy 2011/12. A s prvními dojmy ohledně nejnovější štace se svěřil v rozhovoru pro Sport.cz. a Právo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada.

Článek

Můžete popsat, jak se seběhlo vaše nynější angažmá?

Nejdřív proběhla zpráva, že trenér Ščasný v Teplicích skončil. Z jakých důvodů, to nevím. A ani jsem se po tom nepídil. Překvapilo mě to stejně asi jako zdejší sportovní veřejnost. Následně mě oslovily Teplice. Jenže v Jihlavě, kde jsem trénoval na začátku sezóny, jsem měl ještě smlouvu. Ale dohodli jsme se na jejím ukončení a jsem v Teplicích.

Byl i pro vás přesun do Teplic byl nečekaně hektický?

Jak říkám, byl jsem vázaný kontraktem v Jihlavě. Nakonec došlo k rychlému rozhodnutí, které mě také trošku zaskočilo. Určitě jsem nad některými věcmi zapřemýšlel. Ale teplické prostředí jsem znal, takže jsem ani tentokrát nešel do cizího.

S jakými pocity tým přebíráte?

Všichni vnímáme, že je to hodně pozdní termín před ligou. Ale byl tady kvalitní trenér, který mužstvo dobře připravil. Máme pár dní do sobotního zápasu. Uvidíme, co se stihne udělat. Každopádně budu hodně komunikovat s asistenty a pobavíme se o tom.

Co soudíte o hráčském kádru?

Některé hráče znám už od minulého angažmá. A snad rychle poznám i ty, kteří jsou pro mě takříkajíc noví.

Cítíte před duelem s Baníkem Ostrava napětí?

Samozřejmě tam něco takového bude. Čeká nás těžký soupeř, který je na pátém místě tabulky, tedy vlastně i před námi! Chci, aby kluci k zápasu přistoupili zodpovědně. O sestavě se ještě poradíme. Teplice jsem v poslední době vysloveně nesledoval, takže až v sobotu uvidíme, jak to bude s naší hrou vypadat.

Patříte už k teplickým fotbalovým osobnostem. Loni v srpnu jste byl mezi těmi, kteří stáli na hrací ploše stadiónu čestnou stráž u rakve při posledním rozloučení s dlouholetým ředitelem klubu Františkem Hrdličkou...

Bohužel se stala ta událost, která nás všechny zarmoutila a šokovala. Od té doby jsem pak byl v Teplicích na podzim ještě dvakrát na fotbale jako divák. Ale vůbec jsem to nebral tak, abych tým speciálně pozoroval, neměl jsem k tomu důvod.

Reklama

Související témata: