Hlavní obsah

Baník se podřídí a zaplatí Ličkovým i úroky, které neuznává

Ostrava

Ačkoliv je předseda představenstva FC Baník Ostrava Petr Šafarčík přesvědčen, že Vernerovi a Mario Ličkovým už nic nedluží, podřídí se rozhodnutí arbitrážní komise a zaplatí to, co komise Baníku určí. Učiní tak především proto, aby byly Ostravanům co nejdříve odblokovány přestupy a klub stihl do prvního jarního kola Synot ligy, které hraje v sobotu v Teplicích, zaregistrovat všech šest zimních posil.

Foto: Vladimír Kolář, Právo

Petr Šafarčík, předseda představenstva FC Baník Ostrava, na archivním snímku.

Článek

„Veškeré jistiny z dříve dlužných částek včetně úroků, o kterých na jaře 2013 rozhodla arbitrážní komise, a které uznáváme, jsme letos v lednu Ličkovým uhradili. Jediný spor se vede o výši úroků, které máme ještě doplatit," přiblížil spor Šafarčík a dodal, že podle něj je rozhodnutí z jara 2013 špatné. „Především pak v tom, že přesně nedefinuje výši, jakým způsobem a odkdy se úroky počítají," řekl Šafarčík.

Přesto je klub podle něj připraven zbylý dluh, pokud nějaký je, uhradit. „Do středečního rána nám bude stanoveno, jestli, případně jakou částku, máme ještě Vernerovi a Mariovi Ličkovým uhradit. My se tomu podřídíme, vše zaplatíme a přestupy budou ještě v ten den odblokovány tak, aby se do pátku stihli hráči zaregistrovat," uvedl Šafarčík.

Arbitráž s Ličkovými není jediným sporem, který Baník vede. Dořešené stále nejsou nesrovnalosti s útočníkem Václavem Svěrkošem. Ten se domáhá splacení půjčky, kterou měl poskytnout bývalému majiteli Baníku Tomáši Peterovi. Požaduje také vyplacení peněz, které mu klub dluží na výplatách. Dohromady se má jednat o přibližně 7 miliónů korun.

Reklama

Související témata: