Hlavní obsah

Nákupy na Julisce v plánu neměli, nakonec ale Dukle nic jiného nezbylo. Ofenzívu posílit musela

Praha

Co jiného jim zbývalo? Nejlepší střelec Francouz Beauguel si hned po skončení podzimu potrhal vazy a s tréninkem ještě nezačal, Mareš je zraněný, Krmenčík a Manzia zrovna tak. „Museli jsme tudíž hledat hráče, kteří by posílili naši ofenzívu,“ vysvětloval sportovní ředitel pražské Dukly Günter Bittengel, proč i celek z Julisky před startem ligového jara nakupoval, i když to původně neměl v plánu. „Stačila obměna osmi lidí základní sestavy loni v létě. Nebylo zrovna jednoduché je zapracovat do mužstva,“ připomínal Bittengel.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel před startem jarní části fotbalové Synot ligy přiznal, že chce v tabulce výš.

Článek

Kouč Luboš Kozel se však s obměnou vyrovnal. „Po velkém přerodu kvitujeme devátou příčku jako slušné umístění, i když jsme na tom mohli být i lépe," připomínal generální ředitel Dukly Michal Šrámek.

Gedeon se s touhou rozloučil

„Z posledních dvou podzimních zápasů s Teplicemi a Mladou Boleslaví jsme skutečně alespoň tři body vytěžit mohli. Nebyli jsme rozhodně horší než soupeři," přidal se nejzkušenější z Kozlových svěřenců Patrik Gedeon, který na Julisce prodloužil smlouvu ještě o rok.

„Měl jsem touhu končit jako nejstarší hráč, který kdy v lize kopal. Teď, kdy se do jihlavské brány vrací Blažek, jsem se s ní však rozloučil. V Dukle mám sice smlouvu až do června roku 2016, jenže překonat Blážu by znamenalo vydržet ještě další sezónu. A to už nedám," přiznával devětatřicetiletý Gedeon.

A že by snad na závěr kariéry dovedl tým z Julisky do evropských pohárů, od nichž dělí Duklu dva body? „Jenže jsme také pět bodů od ligové propasti," připomínal panující realitu.

Trenér chce do vyšších sfér

I proto vstoupí Pražané do jarní části ligy s cílem zbavit se co nejrychleji potencionální sestupové hrozby. „Dostat se do klidného středu tabulky, aby měl trenér možnost s mužstvem pracovat a přitom se věnovat výchově našich mladých, talentovaných hráčů," potvrdil Šrámek, že se Luboš Kozel rozhodně nemusí obávat nějakého přehnaného tlaku.

„I tak chci do lepších sfér tabulky, než ve kterých se momentálně nalézáme," doznal trenér, že jeho ambice jsou vyšší než na podzim.

Nové akvizice, které Dukla získala a jež by měly zkvalitnit ofenzívu, by mu k tomu měly napomoci. Na hostování z Liberce totiž přišel Jan Blažek, který během soustředění na Kypru dokázal, že góly pořád dovede dávat. Ze Sparty si na Julisku odskočil na výpomoc Tomáš Přikryl, upozornit na sebe bude chtít i dvacetiletý Nikolaj Děrgačev z juniorky moskevského CSKA.

„Vzhledem ke zraněním, jež nás postihla, jsme museli posílení ofenzívy řešit," přiznal Bittengel a dodal, že z hostování se vrací i obránce Vrzal a Ouedraogo, legionář z Burkiny Faso.

„I proto, že Néstor je po operaci křížového vazu a celé jaro si nezahraje a že konžský legionář Manzia si poranil koleno, otok způsobil trombózu v lýtku a celý měsíc bude tudíž mimo," vysvětloval trenér Kozel.

Reklama