Hlavní obsah

Naděje Plzně na titul je 71 procent. A Limberský trůn rozhodně vyklidit nehodlá

Plzeň

Mají k dobru sice jen jeden bod na Spartu, historie však dává fotbalistům Plzně téměř jistotu mistrovského titulu. V 71% případů totiž podzimní lídři české ligy nakonec slavili také titul. „Dávat si za cíl cokoliv jiného než první místo by bylo alibistické, ale bude to ohromně těžké,“ říká reprezentační obránce David Limberský, který i na jaře povede viktoriány s kapitánskou páskou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce David Limberský během utkání osmifinále Evropské ligy proti Lyonu.

Článek
Fotogalerie

Bod na Spartu, pět na třetí Jablonec. Lídr plzeňské kabiny čeká perné jaro, ovšem první příčku rozhodně nehodlá vyklidit.

„Na první příčku si brousí zuby jak Sparta, tak Jablonec a my uděláme maximum, abychom po třicátém kole skončili před nimi," říká David Limberský v rozhovoru pro klubové stránky.

Do bitvy o titul nezahrnuje jen svoji Plzeň a Spartu, ale stále také třetího vzadu.

„Sice máme výhodu, že jsme s Jabloncem hráli na podzim a oba zápasy zvládli, ale jejich tým skvěle posílil a na jaře určitě bude hodně vítězit. Baumit bych neodepisoval, je to kandidát na titul," poukazuje obránce.

Viktoria posílila jak v útoku, tak v obraně. Přes zimu získala Aidina Mahmutoviče a Jana Baránka.

„Asi až zpětně můžeme hodnotit, jestli máme momentálně silnější tým než dřív. Kádr máme ale skvělý, na každé pozici máme dva výborné hráče a šíře mužstva je asi největší, co tu v Plzni byla," srovnává zkušený reprezentant.

Řezník jim bude chybět

Samozřejmě ho mrzí, že v posledním přípravném utkání přišel o parťáka z obrany. Přetržený přední křížový vaz ukončil Radimu Řezníkovi sezónu už v polovině února.

„Radim hrál na podzim výborně, měl vyrovnanou výkonnost a jak pro něj, tak pro nás je velká škoda, že teď dlouhou dobu nebude moci hrát. Ale to je zkrátka fotbalový život, někdy se to prostě stane a my mu přejeme brzké uzdravení a ať se co nejdřív vrátí mezi nás. Hráč jako on nám teď bude chybět," říká Limberský.

Cíle se však nemění.

„Největší motivací je touha udržet Plzeň tam, kde v posledních letech figuruje. Nechceme opouštět nejvyšší patra tabulky a to je motivace pro nás všechny," ujišťuje Limberský.

Kdo získá ligový titul?
Plzeň
53,9 %
Sparta
42,7 %
Jablonec
2,1 %
Jiný tým
1,3 %
Celkem hlasovalo 10093 čtenářů.

Reklama

Související témata: