Hlavní obsah

Šabala má na góly čich, pochválil jablonecký kouč Šilhavý po výhře v Hradišti zimní posilu

Uherské Hradiště

Fotbalisté Jablonce triumfem v úvodním jarním kole Synot ligy na hřišti Slovácka (2:1) naznačili, že to s bojem o titul myslí vážně. O jejich vítězství se dvěma góly značnou měrou zasloužil Lotyš Šabala, jehož severočeský klub získal v zimě na hostování z belgických Brugg.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jablonecký Valerijs Šabala se raduje z gólu proti Slovácku.

Článek

„Mám z něho radost. Proto, aby střílel branky, jsme ho angažovali. Má na góly čich, oceňuju u něj výtečný výběr místa. Přestože měl od fotbalu téměř půlroční nucenou pauzu, vydržel docela dlouho i kondičně," chválil posilu jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Tří bodů z Uherského Hradiště si nesmírně považoval. „Vždyť Slovácko je doma hodně silné. My jsme navíc v prvním poločase byli nedůrazní před soupeřovou brankou a nedůslední před naší. Není možné, abychom před vyrovnávacím gólem nechali domácí třikrát dorážet. Naštěstí jsme se po pauze zlepšili a vstřelili vítěznou branku. V závěru jsme i s trochou štěstí ustáli velký tlak Slovácka, které se snažilo prosadit především nakopávanými míči na dlouhána Doška. Není snadné ho ubránit, avšak nám se to tentokrát povedlo," liboval si jablonecký trenér.

Stoper severočeského mužstva Vít Beneš měl radost z povedeného vstupu do jara. „Přestože jsme se dopustili i nějakých chyb, zápas jsme od první do poslední minuty odmakali na sto procent. Chytli jsme začátek, snad se povezeme na vítězné vlně dál. Budeme chtít Plzeň a Spartu pořádně prohánět," předsevzal si.

Jablonec byl lepší, uznávali domácí

Obránce Slovácka Petr Reinberk Šabalovy střelecké schopnosti zpochybnil. „První gól dal podle mého názoru z ofsajdu. Při druhém jsem udělal chybu, neuhlídal jsem ho," kál se. „Bohužel jsme doplatili na dvě nezvládnuté standardky. Je to obrovské zklamání, ale Jablonec byl asi přece jen o fous lepší," uznal Reinberk nakonec.

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec svým hráčům vyčetl přílišný respekt z favorizovaného soka. „Paradoxně jsme jej odhodili po inkasované brance. Povedlo se nám srovnat, avšak v úvodu druhé půle jsme bohužel nechali Šabalu na okamžik neobsazeného. Jablonec asi byl o ten gól lepší," mínil.

Litoval, že neměl k dispozici vykartovaného Košúta, nemocného Šimka ani zraněného Břečku. „Jejich absence byly znát, v defenzívě jsme měli okénka," povšiml si Habanec.

Reklama