Hlavní obsah

Chuť do fotbalu z Vaška přímo vyzařovala, chválí posilu Lavička

Praha

Byl to vcelku dlouhý příběh. Fotbalista Václav Kadlec chtěl do poslední chvíle zabojovat o pozici v bundesligovém Frankfurtu. Ale když byly jeho vyhlídky nadále nevalné, nakonec svolil k návratu do Sparty. A obnovená premiéra mu vyšla nad míru skvěle. Dvěma góly rozhodl první jarní duel s Příbramí (4:1). „Samozřejmě, tak nějak jsem si návrat představoval,“ usmíval se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Václav Kadlec (vpravo) střílí gól Příbrami. Marně se ho snaží zastavit kapitán Příbrami Tomáš Zápotočný.

Článek
Fotogalerie

Přišel na hřiště jako žolík za stavu 1:1. A dvěma trefami zápas skutečně rozhodl.

„Věděli jsme, že Vašek má obrovskou chuť do fotbalu. Stihl s námi jen pár tréninků, ale chuť z něj přímo vyzařovala," líčí trenér Vítězslav Lavička.

„Plánovali jsme, že pokud nám to vývoj utkání dovolí, nasadíme ho. Věřili jsme, že vývoj bude pro nás lepší, za nerozhodného stavu jsme potřebovali něco změnit a zrychlit ofenzivu. To se Kadlecovým příchodem podařilo, jeho gólový přínos byl navíc zásadní. Uvidíme, jak to bude v příštím kole na Baníku," usmívá se Lavička.

Kadlec již v 54. minutě střídal další zimní posilu, Albánce Shalu. „Lindy se snažil, ale proti zápasům v přípravě ho svazovala nervozita. Některé věci umí řešit líp, proto jsme střídali tak brzy po přestávce - a přineslo to pozitivní výsledek," srovnává letenský kouč.

Takže příště už s Kadlecem v základní sestavě? „Dva góly mi určitě neuškodí, ale rozhodne trenér. Necháme se překvapit," usmívá se střelec.

Žolík měl ofenzivnější úkoly než Shala

Kadlec přišel na poslední chvíli minulý týden, proti Shalovi však má zase výhodu dlouhé letenské minulosti.

„Vašek stihl jen pár tréninků, ale součinnost s většinou hráčů z minulosti tam byla a fungovala. Bylo to přínosné. Při příchodu na hřiště dostal jiné pokyny než Shala, ofenzivnější," poukazuje Lavička.

Příbram měla problémy se sestavou, což Kadlecovi také nahrálo.

„Věděli jsme, že Kadlec bude zlobit, šel na naši levou stranu, kterou jsme neměli úplně vychytanou. Tušili jsme, že bude mít velkou chuť dát gól - a my mu v tom bohužel hodně pomohli," lituje příbramský kouč Pavel Tobiáš.

Kadlec neměl daleko k hattricku, po Krejčího přímém kopu se pošťuchoval ve vápně s Nitrianským, jemuž byl nakonec gól připsán jako vlastní.

„Myslím, že jsem se balonu dotkl, ale po mně ještě i obránce," popisuje Kadlec, že ke třem trefám mu chybělo málo.

Reklama

Související témata: