Hlavní obsah

Mladá Boleslav znovu venku neprohrála, dobyla Olomouc

Fotbalisté Mladé Boleslavi zatím sbírají body netradičně převážně venku. Na hřišti soupeře neprohráli ani třetí zápas, když po výhře 3:2 dobyli Olomouc. Ta naopak po skalpech Ostravy a Slavie poprvé doma své fanoušky zklamala.

Článek

Přitom už po čtvrthodině hry se Olomouc ujala vedení: Melinho poslal obloučkem do šestnáctky hostů Onofreje, který lobem překonal vybíhajícího Millera. Hosté ale bleskově vyrovnali: během devíti minut nastříleli tři branky. K obratu zavelel Kulič, jehož střelu ještě Lovásik vyrazit, ale po dalším závaru a chybě domácí obrany Holub vyrovnal.

Ve 23. minutě kopal hostující Čáp první roh hostů, Vít u bližší tyče vyskočil nejvýše a hlavou dostal hosty do vedení. Pak chyboval Pečnik, když po centru ze středu hřiště neuhlídal Kyselu, ten si všiml vysunutého Lovásika a lobem zvýšil 1:3. Svůj debut v lize tak rovnou devatenáctiletý ofenziní hráč ozdobil gólem.

Po půlhodině hry došlo v obraně domácích ke změně: Rýdel střídal Pečnika a trenér Uličný se vrátil k obraně v rozestavení R. Hubník, Kovář, Hudec a Randa.

Domácí však nadále bojovali spíše sami se sebou a brankové šance měly hosté. Po deseti minutách Kysela z hranice šestnáctky mířil vysoko nad a stejně tak se dařilo Holubovi, který z dobré pozice mířil hlavou rovněž vysoko. Po jediné dobré akci domácích zatáhl míč další ligový debutant Šultés, nahrál zpátky za sebe, ale Rýdel mířil vysoko nad. Na druhé straně pak Čáp ze standardky z dobrých 35 metrů orazítkoval břevno.

Hra domácích byla křečovitá a proti obraně hostí se hráči nedokázali prosadit. Až v 83. minutě stáhl Matějovský Hudce a domácí kopali penaltu. K té se postavil sám faulovaný hráč a snížil na 2:3. Druhý gól však přišel pozdě, ve zbývajícím čase už se hosté i s pomocí tří střídání ubránili. Olomoučtí tak potřetí inkasovali tři branky v zápase a a kouč Uličný si možná přál, ať se do obrany co nejdřív vrátí zraněný Špiláček.

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:3 (1:3)
Branky: 16. Onofrej, 84. Hudec z pen. - 18. Holub, 23. Vít, 27. Kysela. Rozhodčí: Jílek - Tulinger, Filípek. ŽK: Rýdel, Hudec - Šmerda, Kulič, Matějovský, Miller. Diváci: 4483.
Sestavy:
Olomouc: Lovásik - Randa, R. Hubník, Hudec, Pečnik (30. Rýdel) - Vacek (70. Vyskočil), Melinho, Kovář, Onofrej - J. Schulmeister (46. Šultés), Rojka. Trenér: Uličný.
Boleslav: Miller - Ševinský, Vít, Švejdík, Rychlík - Kysela (90+1 Sviták), Matějovský, Šmerda, Čáp - Kulič (90. Palát), Holub (86. Pecka). Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: