Hlavní obsah

Sparta ho lanařila. Teď ji chce Kopic prvně porazit

Jablonec nad Nisou

Vypadalo to, že v zimě vymění Jablonec za Spartu, která o něj usilovala. Transfer však nedopadl, záložník Jan Kopic zůstal na severu Čech. Dnes se Letenským postaví ve šlágru 20. kola fotbalové Synot ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký záložník Jan Kopic se raduje z vítězství.

Článek

„Sparta o mě sice měla zájem, v hlavě to ale nemám. Jsem v Jablonci, mám tady ještě rok a půl smlouvu, jsem tu spokojený. Nebudu však lhát, že zápas se Spartou pro mě není speciální, teď o to víc, že se na ni můžeme dotáhnout na jediný bod," řekl Kopic. Vzhledem k tomu, že třetí Jablonec se už v sezóně nepotká s vedoucí Plzní, je pro něj střet s druhou Spartou utkáním jara. A zároveň nejspíš poslední možností, jak si uchovat naději na mistrovský titul, neboť na elitní dvojici ztrácí 4 body, navíc Viktoria má odložený duel s pražskou Slavií k dobru.

„Pokud bychom prohráli, byla by to velká komplikace, Sparta s Plzní by nám už hodně odskočily. Byl by značný problém je stíhat," přiznává 24letý Kopic, který odmítá, že by v případě neúspěchu Jablonec zbytek soutěže jen dohrával, neboť na čtvrtou Mladou Boleslav má luxusní náskok 10 bodů. „Já bych to nepřeceňoval. Může na nás přijít deka, z níž se dostává těžko. A pokud by Boleslav chytla šňůru..."

Se Spartou má Kopic v lize bídnou bilanci. Stál proti ní šestkrát, neuhrál ani bod. „Proto nechci říkat silná prohlášení, že Spartu budeme z Jablonce hnát. Už se mi to párkrát vymstilo," usmál se Kopic. Šance, že posedmé mu to konečně vyjde, navyšuje rozpadlá letenská obrana. Pražanům v ní budou chybět hned tři stabilní pilíře - Pavel Kadeřábek, Jakub Brabec a Costa.

„Tři hráči ze základu jsou mimo, což je pro nás jistá výhoda. Sparta má ale široký kádr, každý hráč je kvalitní. Místo Costy, který vycházel na mě, tam ovšem bude někdo jiný a já si třeba neškrtnu," podotkl jablonecký středopolař, jenž očekává motivační řeč ze strany šéfa klubu Miroslava Pelty, který ve Spartě před časem úspěšně působil. „Určitě se před zápasem staví v kabině a povzbudí nás. Doufám, že z něj i něco kápne," žertoval Kopic.

Jak dopadne šlágr 20. kola Synot ligy mezi Jabloncem a Spartou?
Vyhraje Jablonec
43,3 %
Utkání skončí remízou
12,2 %
Zvítězí Sparta
44,5 %
Celkem hlasovalo 2947 čtenářů.

Reklama

Související témata: