Hlavní obsah

Zase jsme promrhali první poločas, láteřil boleslavský záložník Skalák

Brno

Proměněná penalta nařízená za faul Navrátila na Zavadila rozhodla o výhře brněnských fotbalistů nad Mladou Boleslaví 1:0. Zatímco Zbrojovka se díky tříbodovému zisku výrazně přiblížila záchraně v nejvyšší soutěži, Středočeši si porážkou ještě víc zkomplikovali boj o účast v evropských pohárech. Z uplynulých tří prvoligových střetnutí vytěžili jedinou remízu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Radost brněnských hráčů po vstřelené brance.

Článek

„Vydřeli jsme strašně důležité vítězství. Odteď už snad můžeme spát klidně," usmíval se útočník Brna Miroslav Markovič, který se už na začátku zápasu ujal exekuce pokutového kopu. „Obvykle desítky zahrává kapitán Pavel Zavadil, ale byl faulovaný, a tak mě na ni pustil. Hned jsem byl rozhodnutý, že pošlu balón po zemi k tyči. Povedlo se," oddechl si.

Zbrojovka ve druhé půli těsný náskok horkotěžko uhájila, dvakrát ji zachránila od vyrovnání tyčka. „Po přestávce jsme už bohužel nedokázali udržet balón a naše obrana byla strašně přetížená. Naštěstí kluci vzadu podali perfektní výkon a navíc nás podržel brankář Melichárek. A samozřejmě jsme měli i trochu štěstí," liboval si Markovič.

Boleslavský záložník Jiří Skalák si marně lámal hlavu, proč jeho tým zcela promrhal první poločas. „Stalo se nám to už poněkolikáté. Vždycky si v kabině něco řekneme, ale na hřišti to pak neplníme. Po pauze jsme si sice šance vytvořili, ale ani jednou jsme se bohužel gólově neprosadili. I já jsem minimálně třikrát mohl srovnat, z několika výhodných střeleckých příležitostí jsem měl aspoň jednou skórovat," kál se Skalák.

O boleslavské vzepětí se zasloužila i dvě přestávková střídání, Štohanzl s Kyselou hru hostů výrazně oživili. „Oproti první půli jsme mnohem líp kombinovali a dostali jsme Brno pod tlak. Jenže v koncovce jsme selhali," smutnil kouč Karel Jarolím. Jeho mužstvo má na čtvrtém místě tabulky, které zaručuje start v předkole Evropské ligy, už jen tříbodový náskok na pátou Duklu. „To už je jen docela malá rezerva. Ve zbytku sezóny už musíme zabrat," plánoval Jarolím i s vidinou nadcházejících těžkých duelů v Plzni a se Spartou.

Trenér Zbrojovky Václav Kotal již naopak ví, že jeho celek prožije závěr sezóny v klidu. „Do střetnutí s Boleslaví jsme vstupovali s touhou především neprohrát. Tři body jsou krásná nadstavba," lebedil si. „Byl to víc boj než pohledný fotbal. Moc si považuju čistého konta, velký nápor hostů po změně stran jsme naštěstí přestáli," cenil si.

Reklama

Související témata: