Hlavní obsah

Mahmutovič se vrací do Teplic. Sentiment mě trápit nebude, tvrdí útočník Plzně

Praha

Osmapadesát gólů v nejvyšší soutěži nastřílel fotbalový útočník Aidin Mahmutovič v dresu Teplic, na podzim však jasně vyhlásil, že chce z klubu pryč. Během zimy se pak dočkal přesunu do Plzně, s níž se v dohrávce 24. kola představí dnes od 18:00 právě na stadiónu bývalého zaměstnavatele (vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz).

Foto: fcviktoria.cz

Plzeňský útočník Aidin Mahmutovič.

Článek

„Nemám žádné zvláštní pocity, nijak extra návrat na Stínadla neprožívám," uvedl Mahmutovič, jenž už v novém působišti vstřelil tři branky. „Rád bych další přidal v pondělí. Takový je prostě fotbal. Nyní jsem hráčem Plzně a mým jediným cílem je maximálně pomoci mému novému týmu, abychom slavili vítězství," říkal Mahmutovič pro klubové stránky.

Na severu Čech má stále mnoho kamarádů. „Došlo na určité hecování, i když spíše ze strany teplických hráčů. Dorazilo mi pár textových zpráv, já sám jsem klukům nic nepsal. Doufám, že zvítězíme, a pak jim budu moct odpovědět," smál se Mahmutovič. I s ohledem na téměř sedm let služeb v teplickém dresu se osmadvacetiletý rodák z Bosny a Hercegoviny negativních reakcí fanoušků neobává.

„Nejsem si vědom ničeho špatného, co bych jim provedl. Naše vztahy nejsou nijak pošramocené. Myslím, že jsem odvedl v Teplicích dobrou práci a s fanoušky jsem neměl nikdy problém," přemítal. Severočeši doma Plzeň pokořili v úvodním čtvrtfinále domácího poháru, Mahmutovič však nehrál. Zasáhl až do domácí odvety, kdy odehrál sedmnáct minut. „Doma jsme byli lepší, ale rozhodly penalty, v nichž jsme neměli štěstí," tvrdil jeden z neúspěšných exekutorů.

Doufá, že v dnešní bitvě Plzeň vyřazení z poháru soupeři vrátí i s úroky. Zvláště s ohledem na sobotní zaváhání Sparty v Liberci. „Chceme po devadesáti minutách slavit tři body a navýšit náš náskok," vyřkl jasný cíl Mahmutovič.

Jak dopadne dohrávka 24. kola Synot ligy?
Vyhrají Teplice
19,6 %
Zápas skočí remízou
13,3 %
Zvítězí Plzeň
67,1 %
Celkem hlasovalo 7660 čtenářů.

Reklama

Související témata: