Hlavní obsah

Utíkat nebudu. Záleží ovšem na vedení, odmítl slávistický kouč Beránek myšlenky na rezignaci

Spekulací se vynořila spousta. Před slávistickým duelem v Jablonci, stejně jako v jeho závěru, když už bylo zřejmé, že Pražané ani v osmém ligovém zápase v řadě nevyhrají a jejich mizerná série tudíž na severu Čech neskončí. Proto úvahy o Beránkově konci. O schůzce majitele klubu Aleše Řebíčka s trenérem hned po návratu do Prahy. O natěšeném Řehákovi, který by se měl podle kuloárních zvěstí na poslední kola Slavie ujmout. „Já tedy z boje rozhodně utíkat nebudu, protože to není můj styl,“ odmítl ovšem kouč červenobílých Miroslav Beránek po prohře na severu Čech, že by snad sám rezignoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Miroslav Beránek se zlobí...

Článek

Potřetí v poměrně rychlém sledu jste hráli se soupeřem figurujícím v první trojce, potřetí jste s ním sehráli vyrovnanou partii, ale nakonec o gól prohráli. Lichotivé, ale pro vás asi hodně málo potěšující...

To je jasné. I v Jablonci jsme věřili a cítili, že bychom mohli bodovat. Jenže stejně jako předtím proti Plzni či Spartě nám chybělo lepší zakončení, takže jsme zase vyšli naprázdno.

Přitom do přestávky jste hráli s Jabloncem rovnocennou partii a i šancí jste měli víc než domácí.

Podle mého jsme byli v první půli dokonce lepší. I když jsme hned z první jablonecké akce inkasovali, dokázali jsme se oklepat, vyrovnat a pak domácí přehrávat. Střelecké příležitosti jsme ale neproměnili, což byl rozhodující moment mající vliv na celé utkání i jeho výsledek.

A tudíž na další prohru a pokračující mizérii, ve které se zmítáte. Už osm kol jste nevyhráli! Ulevilo se vám hodně, když jste zjistil, že největší soupeři ze dna tabulky, České Budějovice a Hradec Králové, remizovali, takže se vám ani jeden z nich příliš nepřiblížil?

Já byl tak vtažen do našeho zápasu, že jsem na ostatní výsledky nemyslel a ani je neznal.

Teď už ovšem o remíze a dělbě bodů na jihu Čech víte...

Pochopitelně že pro nás představuje pozitivum. Co se týče tabulky, pak určitě.

Vám by měl přinést rovněž víc klidu, neboť v posledních dnech se hodně spekulovalo o vašem konci.

Nevím, o čem se spekuluje a co se proslýchá. Noviny nečtu, takže nevím, co se v nich píše. Koncentruji se jen na svou práci.

Píše se třeba o vaší pozici, která je v Edenu údajně hodně otřesená, ale třeba také o chystané schůzce s majitelem klubu Alešem Řebíčkem, pokud v Jablonci neuspějete, což se teď stalo...

Já z boje rozhodně utíkat nebudu, protože to není můj styl. Záleží tudíž na vedení.

Takže vydržíte a budete válčit dál?

Sám utíkat nebudu. Čeká nás pět posledních zápasů, které jsou všechny hratelné. Věřím, že v nich nepříznivou sérii otočíme.

Mělo by podle vás vedení Slavie po tomto ligovém kole odvolat Miroslava Beránka?
Ano
16,4 %
Ne
83,6 %
Celkem hlasovalo 2502 čtenářů.

Reklama

Související témata: