Hlavní obsah

Policie obvinila kvůli korupci bývalého rozhodčího Pučka

PRAHA

Policie obvinila kvůli korupci bývalého rozhodčího Lubomíra Pučka. Ten v současné době působí jako manažer pražské Slavie. Nových obvinění je více a korupční aféra v české fotbale tak zřejmě nekončí, píše úterní deník Sport s odvoláním na nejmenované zdroje.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lubomír Puček

Článek

Nová obvinění mohou podle deníku souviset s mocenským bojem uvnitř českého fotbalu. Pučkovo stíhání se údajně týká utkání, jež se uskutečnilo na podzim roku 2003 na Slovensku. Sám Puček ho však nepískal.

Skutečnost, že si Puček usnesení o zahájení trestního stíhání převzal, potvrdil Sportu jeho advokát František Gebauer. "Tento krok policie je pro nás velice překvapivý a podáváme proti němu stížnost. Domníváme se, že usnesení je v rozporu se zásadami oficiality a přiměřenosti trestního stíhání," uvedl právník.

Puček se do chvíle, kdy podá vysvětlení na policii, ke kauze nechce vyjadřovat. Mluvčí Slavie Alexandr Kliment Sportu sdělil, že vedení klubu ctí presumpci neviny. "V době, kdy Slavia o angažování pana Pučka rozhodla, bylo vše v pořádku...V případě, že by se prokázalo, že se někdo ze zaměstnanců provinil proti zákonu, víme, jak se zachovat," uvedl Kliment.

Čtyřiačtyřicetiletý Puček je známou postavou tuzemské fotbalové scény. V nejvyšší soutěži působil od roku 1991, pětkrát vyhrál anketu o nejlepšího českého rozhodčího Křišťálová píšťalka. V roce 1995 rozvířil první velkou korupční aféru ve fotbale a jeho jméno zaznělo několikrát i při vyšetřování té nedávné. Kariéru ukončil loni v listopadu na protest proti poměrům v komisi rozhodčích.

Reklama