Hlavní obsah

Těším se na svoje první derby s Libercem, vyhlíží jablonecký Greguš prestižní souboj

Josef PešoutSport.czPrávo

Slovenský reprezentant Ján Greguš se po svém zimním příchodu z Baníku Ostrava do Jablonce zabydlel v základní sestavě fotbalistů Baumitu. Plní si defenzivní úkoly ve středové řadě a dokáže podpořit i ofenzivu. Byl jediným střelcem jabloneckého týmu při remíze 1:1 v Teplicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty Praha, jablonecký fotbalisté Filip Bovák (vlevo) a Ján Greguš během utkání čtvrfinále Poháru FAČR.

Článek

Jak výsledek na teplických Stínadlech hodnotíte?

Nemůžeme být spokojení, protože jsme nezvládli dobře rozehraný zápas. Kdybychom dali v Teplicích čtyři góly nebo zvítězili 3:0, nikdo by nemohl říci, že je to nezasloužené. V našich silách bylo vyhrát.

Proč to nevyšlo?

Nastřelili jsme dvě břevna a nedali jsme penaltu. Takové zápasy jsou i o koncentraci a agresivitě a uznávám, že jsme měli být daleko dravější v soupeřově šestnáctce a před jejich brankou. Asi jsme pak urazili štěstěnu a domácí vyrovnali, což je pro nás ztráta dvou bodů.

Jak tedy vidíte šance na boj o druhé místo v tabulce, když Sparta vám už docela uniká?

Uvidíme, jestli ještě dokážeme stíhat letenský tým, který má před námi už šestibodový náskok. Do každého dalšího zápasu půjdeme s cílem vyhrát.

V příštím kole vás čeká podještědské derby s Libercem. Jak se těšíte?

Pokud nastoupím, bude to pro mě premiéra v těchto soubojích Jablonce a Liberce. Na podzim jsem za Jablonec ještě nehrál, byl jsem v Baníku Ostrava. Ale vím, že jablonečtí kluci vyhráli na půdě soupeře 1:0 (úsměv). Hráči, kteří ta derby už absolvovali, říkají, že je to specifický a vyšperkovaný zápas bez ohledu na postavení mužstev v tabulce. Určitě si k tomu něco povíme v týdnu i v posledních hodinách před výkopem.

V Ostravě jste podobné regionální derby neměli. Co bylo předtím pro vás top zápasem v lize?

Samozřejmě utkání Baníku se Spartou (úsměv).

Jak vnímáte současnou kvalitu libereckého Slovanu?

Mají ofenzivní sílu ve středové řadě, nedávno porazili v poháru Teplice 3:0. Ale budeme chtít vyhrát, to je prvořadý cíl.

Zmínil jste se o Poháru FAČR. Do finále chybí Jablonci už jen malý krůček.

Je pravda, že jsme v Boleslavi zvítězili 2:1 a čeká nás semifinálová odveta doma. Ale ještě nebereme postup do finále jako nějakou jistotu nebo takřka stoprocentní šanci. V poháru se rozhoduje až po součtu obou zápasů. Proto musíme být obezřetní. Na Boleslav se začneme připravovat až po derby s Libercem.

Reklama

Související témata: