Hlavní obsah

Fotbal on-line: Sparta vs. Blšany

PRAHA

Nová éra pražské Sparty odstartuje v sobotu na Letné v duelu 9. kola první ligy. Obhájci mistrovského titulu se v duelu s fotbalisty Blšan poprvé představí pod trenérem Stanislavem Grigou, který během reprezentační pauzy nahradil Jaroslava Hřebíka. Naberou sparťané do plachet vítězný vítr? Sledujte v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

V lize nepříliš úspěšní Severočeši by pro Grigův tým měli být schůdným soupeřem pro zlomení nezdarů. "Musíme začít vyhrávat. Domácí zápas je pro zlom dobrou příležitostí. Ztráta na čelo tabulky je velká, ale ne nepřekonatelná. To si uvědomují všichni," nechal se slyšet Griga, jenž nechystá převratné zásahy do sestavy.

Po příchodu Grigy hráči míní, že atmosféra v týmu je lepší. Proti Blšanům se střelecky dařívalo Lukáši Zelenkovi. "Góly jsem jim vždycky dával, ale hlavně ať vyhrajeme. Podstatné je, abychom se chytli," přeje si letenský středopolař. Spartě chybí zraněný Sivok a distancovaný Slepička, v pořádku už je Matušovič.

Jak skončí utkání Sparta - Blšany?
Hlasujte v anketě na konci článku.

Blšany přijíždějí na Spartu podruhé v době, kdy domácí poprvé vede nový trenér. Před rokem a půl proti nim debutoval František Straka. "Je to náhoda. Sparta je proti Blšanům favoritem vždy, bez ohledu na to, kdo sedí na její lavičce. Zkusíme obstát, remíza by byla skvělá, vítězství senzací," říká blšanský sportovní ředitel Stanislav Levý.

Reklama

Související témata: