Hlavní obsah

Matušovič: Pro výhru musíte jezdit po zadku

Parádním gólem se zapsal do statistik sobotního utkání s Blšany útočník fotbalové Sparty Miroslav Matušovič. S novou motivací, pod novým trenérem Stanislavem Grigou se obhájci mistrovského titulu opět radovali z vítězství. "Věříme, že tohle byl první krok na cestě vzhůru," říká čtyřiadvacetiletý forvard v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Miroslav Matušovič.

Článek

Proti Blšanům se vám herně i střelecky dařilo. Chybí něco do spokojenosti?Nechybí, připravovali jsme se trenérem na zápas velice pečlivě. Hlavně jsme chtěli ukončit tu špatnou sérii. To se nám podařilo a jsem velice rád. Hodně zápasů jsme zbytečně ztratili a doma s Blšany jsme prostě chtěli vyhrát. To se pak musí jezdit po zadku a jak se říká, žrát tráva.

Bylo vidět, že vás fotbal zase baví...Nový trenér vždycky přinese i novou motivaci. To není nic proti panu Hřebíkovi, tak to prostě je. Dnes to bylo také vidět. Trenér nám před utkáním říkal, že máme hrát bojovně, důrazně, nenechat soupeře tvořit a vyhrát. To se nám dařilo a patří k tomu i ty skluzy a nasazení.

Jaké byly jeho zásadní taktické pokyny před utkáním?Chtěl, abychom se co nejrychleji dostávali z obrany do útoku a do ofenzivy aby se zapojovalo co nejvíc lidí. Ihned po získání míče měla směřovat na hrot kolmá přihrávka. Tam jsem měl být já a sbírat tyhle míče a dělat problémy obráncům.

Trenér na vás ale dost často křičel...Spíš mi radil. Na Spartě jsem si v útoku zatím moc nezahrál, trenér Griga po mně chce, abych tolik nebránil, ale hlavně si plnil svoje úkoly vpředu. Mám se pohybovat mezi stopery soupeře, ani se moc nezatahovat. Chce po mně tedy to, co se mi dařilo v Ostravě, kde jsem střílel i góly. Mám také těžit z míčů, které vybojuje Libor Došek, a čekat na přihrávky. Nějaká určitě vyjde, což se potvrdilo.

Přemýšlel jste, kam míč Daňkovi umístíte?Vyběhl proti mě, byla možnost zkusit ho obstřelit nebo přehodit. Zvolil jsem tu druhou a povedlo se to.

Nálada v kabině je teď nepochybně jiná...Pochopitelně. Trenér Griga je trošku vážnější. Možná je to tím, že je tu nový. Ale pro Spartu už v minulosti udělal hodně práce a chce to dokázat i jako trenér. Někdy je to dobře, když je kouč přísný na hráče. Věříme, že tohle byl první krok na cestě vzhůru.

Reklama

Související témata: