Hlavní obsah

Liberecký stoper Karišik dal první gól a hned trefil záchranu

Liberec

V Liberci kroutí čtvrtou sezónu, až na jejím sklonku si však konečně mohl zapumpovat na oslavu prvoligového gólu. Srbský obránce Miloš Karišik otevřel účet nedělního duelu s Hradcem Králové (2:0), jeho branka nesla punc nejvyšší důležitosti, definitivně totiž zachránila Slovan v Synot lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký stoper Miloš Karišik v debatě s koučem Davidem Vavruškou.

Článek

„Jsem především spokojený s tím, že jsme vyhráli a zachránili se. A z gólu mám samozřejmě také radost," culil se 26letý Karišik. Svoji premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži vstřelil po rohovém kopu, kdy hlavičkoval z malého vápna zcela sám.

„Pilovali jsme tuto standardku na tréninku, dostal jsem dobrý balón, vyšlo to parádně," radoval se. Nemuselo však zůstat pouze u jednoho zásahu, po přestávce měl Karišik na noze druhý. Jeho dorážku z osmi metrů zblokoval jeden z protihráčů.

Na startu jarní části se do základní sestavy nevešel, s příchodem nového kouče Davida Vavrušky se ale situace brzy otočila, posledních šest kol nechyběl na hřišti ani minutu. „Čekal jsem na svoji šanci, ta přišla. Mám důvěru trenéra, je to fajn. Od kouče jsme měli podporu všichni, potřebovali jsme ji. Myslím, že na hřišti jsme mu to vrátili?" podotkl stoper, který s týmem odehrál psychicky vyčerpávající sezónu. Především jaro, na jehož začátku Slovan spadl na samé dno tabulky.

„Ještě nedávno jsme byli dole, neměli to jednoduché, pak jsme vyhráli, poskočili lehce nahoru, pak zase dolů, nakonec to ale dobře dopadlo," oddechl si Karišik, který se těšil, že „sundá" z tváře hustý plnovous, zdaleka největší ze všech hráčů Slovanu. Ti se zkraje jara zařekli, že žiletky a holicí strojky zavřou do skříně, a otevřou ji až ve chvíli, kdy bude mít Liberec jistotu záchrany. To se v neděli stalo. „Konečně budu vypadat jako normální člověk," smál se sympatický Srb. Na konci sezóny mu u Nisy vyprší kontrakt. Zda bude pokračovat ve Slovanu dál, nebo odejde za další štací, zatím neví.

Reklama

Související témata: