Hlavní obsah

Horváth a spol. slavili non-stop, Ve středu ale opět začínáme pracovat, řekl potetovaný Koubek

Plzeň

V mistrovských oslavách umí chodit, s těmi nynějšími se fotbalisté Plzně popasovali stejně důstojně jako se dvěma předešlými. Kabina Viktorie se otřásala až do pondělní půlnoci, kdy už bylo dávno po vítězném zápase s Jihlavou, kterým stvrdili třetí ligový triumf. To však byl pouze rozjezd, oslavy končily až v úterý večer! „Oslavy byly dlouhé, dá se říct, že asociovaly ty předešlé," pravil s úsměvem tiskový mluvčí Pavel Pillár.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Plzeňští fanoušci před okny šatny fotbalistů.

Článek
Fotogalerie

Mistrovské oslavy v kabině Plzně.

„Tak jsme mistři, no a co," bouřili v šatně Horváth a spol., kde se za nimi s gratulací stavil na okamžik i jejich bývalý kouč Pavel Vrba, s nímž prožili dvě jízdy Ligou mistrů. S každým z hráčů si podal ruku. Ozýval se hlasitý zpěv, pokřiky, pivo i šampaňské teklo proudem. Desítky fanoušků své idoly pozorovaly okny, z nichž vycházel dým z vítězných doutníků.

„To památné odpoledne, kdy jsme Baník pobili, vypili jsme spoustu piva...," notovali si se svými hrdiny plzeňští příznivci, na které co chvíli létaly z oken trika, dresy a další fotbalové relikvie coby cenné suvenýry...

Se svými kamarády pobyl v kabině, kde s nimi v minulosti zažil spoustu nádherných chvil, také vážně nemocný obránce Marián Čišovský, pro něhož viktoriáni vyhráli titul. Slavil s nimi už na trávníku, kdy za pomoci Pavla Horvátha a generálního manažera Adolfa Šádka vystoupal na provizorní pódium, opásané obřím nápisem „Titul pro Čišu".

Úderem půlnoci se viktoriáni přesunuli do pivnice Na Parkáně, kde následující tři hodiny křepčili s realizačním týmem a vedením klubu, po třetí hodině ranní se vydali do barů. Spánek se nekonal, oslavy pokračovaly celé úterý na tenisových kurtech v areálu Štruncových sadů. Plzeňští mají toto místo oblíbené, prošlo několikanásobnou úspěšnou zkouškou.

Koubek odešel zavčasu

„Je to ideálně položené: u stadionu, je tady teráska s hospůdkou, jsme v závětří," smál se jeden z novopečených mistrů. Rekreační tenisté, kteří si šli do „Štruncáků" v úterý navečer pinknout, tu některé z čerstvých šampiónů mohli zahlédnout. Ve středu odpoledne se však musí kompletní tým kouči Miroslavu Koubkovi hlásit na tréninku a začne se chystat na sobotní duel s Bohemians 1905.

„Velký úspěch si žádá důstojnou oslavu. Byl to nezapomenutelný večer, ale odešel jsem naštěstí zavčasu. Sezóna však není dohrána, musíme se také koukat směrem do budoucnosti. Ve středu opět začínáme pracovat," citoval plzeňský web Koubka, který splnil slib, jež dal hráčům po loňském příchodu do Viktorie, že v případě titulu se nechá tetovat. Jeho pravou ruku od pondělí zdobí nápis: #1 Viktoria 2014 - 15.

Reklama