Hlavní obsah

Nejlepší ligový útočník Škoda chce i korunu krále střelců

Praha

Slávista Milan Škoda byl vyhlášen nejlepším útočníkem vrcholícího ročníku Synot ligy. Rozhodli o tom kapitáni mužstev, trenéři a novináři v anketě pořádané Ligovou fotbalovou asociací. Devětadvacetiletý kanonýr má ale ještě jeden velký cíl - získat i korunu pro krále ligových střelců. Na lídra Davida Lafatu ze Sparty ztrácí jeden zásah.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Milan Škoda ze Slavie (uprostřed) a českobudějovický brankář Zdeněk Křížek a Pavel Novák z Dynama (vpravo) v utkání 26. kola Synot ligy.

Článek

„Přiznám se, že jsem vůbec nečekal, že bych mohl získat titul nejlepšího útočníka. Něco takového jsem nečekal a je to pro mě příjemné překvapení. Slavia se zachránila, ale nehraje v tabulce nahoře. O to víc si ceny vážím, protože konkurence byla velká,“ začne svoje vyprávění Škoda.

A netají, že s jídlem roste chuť. Stát se nejlepším střelcem ligového ročníku je lákavé. „Před půl rokem jsem o něčem takovém ani nesnil, teď je to realita. Pro mě je úspěch, že jsem se k němu dostal takhle blízko a chtěl bych vyhrát. David má jeden gól náskok. V sobotu uvidíme, kdo se bude radovat. Pokusím se ho překonat,“ praví odhodlaně.

S Jabloncem prý ještě nejednal

Odmítne však, že by měl horší nahrávače než Lafata, kterého zásobují centry reprezentanti. „Respektuji kvalitu hráčů Sparty, ale na to se nebudu vymlouvat. Mám také výborné spoluhráče. Jinak bych tolik gólů nedal,“ zdůraznil Škoda, jenž by se rozhodně pozvánce do reprezentace nebránil.

Na krásu gólů nekouká, spíš si cení, když zajistí body. „Jestli mám vybrat ten nejhezčí, pak určitě to byla trefa v derby se Spartou na Letné. Obešel jsem dva protihráče a zakončil mezi nohama gólmana. Dlouho jsme vedli, bohužel nakonec nám nepřinesl ani bod, takže radost z něj nebyla tak velká, protože cenu gólu umocňují získané body. A ty chyběly...Naopak dvě branky do sítě Českých Budějovic znamenaly tři body, které nám hodně přiblížily záchranu. Tyhle góly patří k těm nejdůležitějším,“ zdůraznil.

Zájem o Škodu neskrývá šéf českého fotbalu a Jablonce Miroslav Pelta. Ani patnáct miliónů by ho prý neodradilo, jak sám řekl. Kanonýra typu Škody nebo Lafaty potřebuje, takový hráč jeho "Galácticos" chybí. Škodu to však zatím nechává klidným. „Vím, že se o tom píše, ale zatím není, k čemu se vyjadřovat. S nikým jsem nejednal,“ konstatuje nevzrušeně.

Který hráč se stane nejlepším střelcem letošního ročníku Synot ligy?
David Lafata
48,6 %
Milan Škoda
49,3 %
někdo jiný
2,1 %
Celkem hlasovalo 1919 čtenářů.

Reklama