Hlavní obsah

Slavia si před derby se Spartou věří

PRAHA

V neděli pokračuje Gambrinus liga 10. kolem a v pořadí 148. pražském derby přivítá Slavia Spartu. Nebude to tentokrát souboj o první příčku, Slavia je s 15 body čtvrtá, sedmá Sparta má o dva body méně. Přesto se dá očekávat, že tradiční souboj bude magnetem ligového kola. "Jsme psychicky v pohodě, věříme si," říká před derby trenér Slavie Karel Jarolím.

Článek

Nálada v kabině je před soubojem se Spartou dobrá. "Na derby se těšíme. Sparta dostala nový impulz podobě příchodu kouče Grigy, poslední dva zápasy hrála živěji," komentoval zlepšení soupeře na čtvrteční tiskovce trenér Slavie Karel Jarolím.

Slavia je v tabulce s dvoubodovým náskokem před svým pražským rivalem, přesto favorit pro derby se jako obvykle hledá těžko. "Doma chceme potvrdit tři body z utkání v Mostě, což je pro nás nejdůležitější. Vyprazdňuje se nám marodka, chybí už jen Gedeon a Adauto. Mužstvo bude na Spartu připravené," je optimistou Jarolím.

Jak dopadne derby Slavia - Sparta?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Jarolím nemůže počítat se záložníkem Karlem Pitákem, který dostal po červené kartě v zápase s Mladou Boleslaví v 8. kole disciplinární trest. "Karel bude samozřejmě chybět, ale Spartě zase chybí ze stejného důvodu útočník Slepička. Takže je to jedna jedna," říká trenér Slavie.

Sestava Slavie by se neměla příliš měnit oproti zápasu v Mostu. "Z devadesáti procent bude sestava stejná jako ta, která zvládla utkání v Mostu. Zvažuju nějaké alternativy, které pochopitelně neprozradím," uvedl trenér strahovského celku.

Před zápasem pak neplánuje mimořádné akce, vše bude v zaběhlém rytmu. "Zabýváme se sami sebou, naše poslední výsledky jsou dobré. Jako obvykle pojedeme na předzápasové soustředění, i když tentokrát asi někam jinam. V tom ale nehledejte něco mimořádného, jen náš obvyklý hotel je obsazený," vysvětlil Jarolím program svého týmu před tradičním duelem.

Jarolím čeká atraktivní zápas

Zápas na Strahově je tahákem víkendu, Sparta v posledním 9. ligovém kole rozstřílela Blšany 5:2, Slavia vyhrála 3:0 v Mostě. "Sparta pookřála, termín v nedělní podvečer je taky vhodnější. Diváky by mohla nalákat i naše stoupající forma, čekám atraktivní zápas," předjímá nedělní souboj kouč pražské Slavie. Ta svého soka naposledy v lize porazila před šesti lety. Tenkrát ještě v Edenu zvítězila díky trefě Roberta Vágnera ze závěru zápasu 2:1.

Trenérova slova potvrzuje i dlouhý had fanoušků sešívaných, kteří zaplnili pražský Slovanský dům při autogramiádě hráčů Slavie. Nedělní zápas startuje v 17:25, přímým přenosem jej vysílá TV Nova a Sport.cz vám přinese on-line reportáž.

Reklama

Související témata: