Hlavní obsah

Moje etapa skončila, v klubu chtějí jít jinou cestou, glosoval trenér Rada loučení s Teplicemi

Teplice

Hodně trpké loučení! Tak vyzněl závěr letošní sezóny pro fotbalového trenéra Petra Radu, který skončil na lavičce FK Teplice. Z posledních tří ligových zápasů získal tým jediný bod za remízu s Příbramí 1:1, poté prohrál na pražské Julisce s Duklou 1:5 a v sobotu doma s už jistým sestupujícím Hradcem Králové 1:3!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Petr Rada.

Článek

„Chtěl jsem v Teplicích zůstat, ale v posledních deseti dnech se situace vyvinula tak, že jsme se s klubem nedohodli na pokračování smlouvy. Rozcházeli jsme se v některých věcech. A není snad nutné to podrobně rozebírat. Byla to moje čtvrtá štace v tomto klubu, ale ničeho nelituji," vyznal se Rada. „Každá práce mě těší a tahle etapa skončila. Teplice chtějí jít jinou cestou a všem, kteří tady pracují pro fotbal, přeji, aby se jim v budoucnu dařilo," vykládal vyrovnaným hlasem trenér, jehož ale mrzel nepovedený konec sezóny v podobě selhání proti celku, padajícímu do druhé ligy.

Pro nezdar v duelu proti Hradci nehledal výmluvy. „Každá porážka je nepříjemná bez ohledu na to, v jakém ligovém kole k ní dojde. Bylo to moje poslední utkání a bohužel jsme ho nezvládli. Přitom jsem počítal se třemi body. Je škoda, jak to dopadlo," uvedl Rada. „Dostali jsme se sice do vedení, ale pak jsme si nechali zbytečně vyrovnat na 1:1. Nebyl to líbivý fotbal. Také o přestávce jsem hráče upozorňoval na brejky Hradce, který přijel s vědomím, že nemá co ztratit, protože už byl předtím odsouzený k sestupu, což nikomu nepřeji. Prostě jsme prohráli zaslouženě," bilancoval trenér.

Litoval i předešlého kolapsu na Dukle. „Přišli jsme tam o poslední šanci na umístění potřebné k účasti v Evropě. Ale nebylo to poprvé, co Teplice neuspěly v závěru sezóny. Tým utrpěl nepřítomností Ljevakoviče, který pykal za dvanáct žlutých karet. V sezóně kvůli tomu nejednou chyběl, přesto si myslím, že mužstvo, které chce hrát v horní části tabulky, by nemělo stát na jednom hráči," uvažoval Rada.

Důstojná tečka Hradce

Hradec Králové se rozloučil s první ligou důstojným způsobem. „Herně i výsledkově se nám to povedlo. Zakončili jsme sezónu vítězně, protože jsme konečně dokázali proměnit vytvořené příležitosti," ohlédl se za derniérou Róbert Barborík, jeden z trenérů Východočechů. Kvitoval snahu mužstva, které nastoupilo v nestandardní sestavě. „Bylo hezké, že někteří hráči z juniorky naskočili do ligy a ukázali se v dobrém světle," našel pozitivum na posledním vystoupení „votroků" v nejvyšší soutěži.

Jak to bude vypadat v Hradci dál? „Co se mě týče, nebudu u mužstva ve druhé lize pokračovat. Ale můj trenérský kolega z tandemu Bohuslav Pilný zůstává jako trenér. O sportovní stránce a výhledu do příští sezóny by se mělo rozhodovat v příštích dnech," dodal Barborík na rozloučenou s prvoligovým účinkováním Východočechů.

Reklama

Související témata: