Hlavní obsah

Potvrzeno: Korytář novým koučem Baníku Ostrava

Ostrava

S novým hlavním koučem vstoupí v příštím týdnu fotbalisté ostravského Baníku do přípravy na novou prvoligovou sezónu. Vedení klubu podle předpokladů odvolalo Petra Frňku, kterého vystřídal dosavadní kouč baníkovské juniorky Radomír Korytář.

Foto: fcb.cz

Radomír Korytář (vpravo) povede Baník v nové sezóně.

Článek

Korytář na lavičku prvoligového Baníku Ostrava usedne potřetí v kariéře, poprvé ale oficiálně jako hlavní kouč. Poprvé Baník vedl v posledním kole sezóny 2012/2013, kdy nahradil odvolaného Martina Pulpita, podruhé trénoval A-tým společně s Martinem Svědíkem, Tomášem Bernádym a Radkem Slončíkem v podzimní části nedávno skončené sezóny.

Ovšem vzhledem k tomu, že Korytář ani Svědík neměli vystudovanou trenérskou licenci, byl oficiálně hlavním trenérem vedoucí mužstva Tomáš Bernády. A i když společně dovedli mladé družstvo Ostravy na pátou příčku po podzimní části, ostravský management nepochopitelně přivedl k týmu nového kouče Frňku z druholigového Táborska.

Pod jeho vedením se po podzimu pátý Baník propadl na 13. příčku Synot ligy, když na jaře vyhrál pouze dva zápasy, v devíti zápasech nevstřelil gól a získal pouhých jedenáct bodů. Tedy rovnou polovinu toho, s čím Ostrava ukončila podzimní část.

„Jedním z hlavních rysů rukopisu trenéra Korytáře je trpělivá práce s mladými hráči. V minulosti už několikrát prokázal odvahu dávat v nejvyšší soutěži šanci odchovancům klubu, jejichž fotbalové dovednosti velmi dobře zná díky předchozímu vedení juniorského celku Baníku. Právě z něj se v posledních letech na ligový trávník dostali hráči jako Jiří Pavlenka, Tomáš Vengřinek, Filip Kaša, Jakub Šašinka či bývalí hráči Baníku Jan Baránek a Patrizio Stronati. Radomír Korytář je nyní už držitelem nejvyšší trenérské licence UEFA PRO, jejíž studium úspěšně zakončil v lednu letošního roku," uvedla mluvčí Baníku Regina Jandová.

S trenérem Korytářem se Sport.cz nepodařilo spojit, podle informací z klubu je nyní na dovolené v zahraničí. Baník zahájí letní přípravu na novou sezónu pod vedením nového kouče 19. června v areálu ZŠ Z. Šoupala v Ostravě-Porubě.

Reklama

Související témata: