Hlavní obsah

Ani Sparta, ani Slavia. Nabídka Barošovi přistála z jiného prvoligového týmu

Praha

Od skončení Milana Baroše v Baníku Ostrava se spekuluje o tom, kde zkušený útočník zakotví. Hovořilo se hlavně o Spartě a Slavii. Jako první se o jeho služby ale oficiálně přihlásila Mladá Boleslav. Šéf klubu Josef Dufek Sport.cz potvrdil, že Boleslav učinila Barošovi nabídku, hráč, který je nyní na dovolené v Turecku, se má rozhodnout do konce týdne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bude Milan Baroš oblékat dres Mladé Boleslavi?

Článek

Kdy jste Barošovi předložili nabídku?

Jsem v komunikaci s Barošovým manažerem panem Paskou, v minulých dnech jsme mu předložili konkrétní nabídku. O Milana Baroše máme velký zájem. Nyní je to na hráčově rozhodnutí, nabídek má jistě víc než tu naši.

Máte zprávy, že je Baroš angažmá v Boleslavi nakloněný?

Je to složité v tom, že Milan je nyní na dovolené v Turecku. Ovšem pevně věřím, že to dopadne. Do každého přestupu jdu s tím, že to nehodlám akceptovat jako ztrátu času. Je to nyní jen na Milanovi.

Do kdy chcete mít jasno?

S panem Paskou komunikujeme průběžně po pár hodinách, nejen ohledně Milana. Z hlediska toho, že Mladá Boleslav už za měsíc vstupuje do kvalifikace o Evropskou ligu, v níž chceme uspět, bylo by pro nás ideální mít to vyřešené do víkendu. Je i podmínkou trenéra Jarolíma, jenž chce mít kompletní kádr pohromadě nejpozději tři týdny před začátkem předkol Evropské ligy.

Chcete kolem něj postavit tým?

Přesně tak. Na 99 procent máme vyřízený kontrakt se záložníkem Jakubem Radou (pozn. - z Bohemians 1905), o to silnější tým bychom na podzim měli.

Rádi byste, aby přijal roli, kterou v Plzni výtečně sedm let plnil Pavel Horváth? Ostatně, při tehdejším příchodu do Viktorie mu bylo 33 let, což je nyní Barošovi.

Přesně takovou roli bych si představoval. Je potřeba, aby mladé kluky táhl přesně takový hráč. Jak v kabině, tak na hřišti.

Kdy jste o Barošovi začali uvažovat?

O Milanovi jsem začal uvažovat už tehdy, kdy prosákla informace, že se bude vracet z ciziny do Čech. Což je už delší čas. Tehdy jsem ihned kontaktoval pana Pasku, jenže to bylo neřešitelné, Milan Baroš měl jedinou myšlenku - vrátit se do Baníku. Tudíž to teď není v poloze, že jsme si najednou někde přečetli, že v Ostravě končí, že je volný. Je to pořád vynikající hráč, který patří do národního týmu, rádi bychom ho získali.

Bude hrát Milan Baroš v příští sezóně za Mladou Boleslav?
Ano
35,2 %
Ne
64,8 %
Celkem hlasovalo 18251 čtenářů.

Reklama

Související témata: