Hlavní obsah

V Teplicích poznávám nadstandard, libuje si obránce Dressler

Teplice

Hektické dny prožil fotbalový obránce Patrik Dressler. Po skončení angažmá v druholigové Viktorii Žižkov se začal připravovat s Baníkem Ostrava, aby záhy zamířil do FK Teplice. A těší se, že si v jejich dresu odbude co nejdříve prvoligovou premiéru.

Foto: Facebook

Patrik Dressler posílí FK Teplice.

Článek

Jak se seběhl váš přestup?

Bylo to doslova ze dne na den. Po týdnu, který jsem strávil v Baníku Ostrava a odehrál jsem za něj i zápas v polském Krakově, jsem se nakonec rozhodl pro Teplice. Po ostravském utkání v Polsku jsem měl minulou neděli telefonát, v němž jsme se dohodli, že přijedu do Teplic. Odjel jsem tam v pondělí ráno v šest hodin, stihl jsem ještě dopolední fotografování mužstva a odpolední trénink. A v sobotu jsem debutoval za Teplice proti Drážďanům.

To je pikantní bilance - zápasy za dva kluby během krátké doby a pokaždé proti zahraničnímu soupeři.

Beru to jako velkou zajímavost a zkušenost. Zahrál jsem si dvakrát mezinárodní fotbal ještě před svou premiérou v české první lize. Na ni jsem se těšil celý dosavadní fotbalový život a jsem rád, že v pětadvaceti letech se jí snad dočkám. Hrát proti polským a německým týmům je pěkné, ale určitě mě budou bavit i zápasy proti českým celkům v lize (úsměv).

Jaké jsou vaše první poznatky z teplického klubu?

Rozdíly oproti druhé lize na Žižkově jsou nesrovnatelné. V Teplicích poznávám nadstandardní podmínky. Vím, že hrajeme na úvod se Sigmou Olomouc. A jelikož pocházím z Ostravy, bylo by to pro mě malé moravské derbíčko (úsměv).

Co soudíte o svých šancích na základní sestavu?

Přišel jsem čtrnáct dní před ligou a po další přípravě trenér zjistí, kdo na tom jak je. A rozhodne se, koho vypustí do zápasu. Jak už jsem říkal, pro mě je vůbec obrovským nadstandardem, že tady mohu působit.

Adeptem na post pravého obránce je i francouzský bek Mahamadou Drame.

Nikdo nemá nic jistého. Sportovně se popereme o místo, bude to zajímavé.

Co říkáte na fakt, že ze Žižkova se přesunul trenér Trpišovský se svými třemi asistenty a hráči Folprechtem a Bartošákem do Slovanu Liberec?

Taky jsem byl s panem Trpišovským v kontaktu, ale bohužel to s Libercem nedopadlo, protože tam šlo opravdu hodně lidí od nás z Viktorky Žižkov. Ale bohudík pro mě jsem v Teplicích, čehož si vážím.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články