Hlavní obsah

Sparta vyhlásila tradiční cíle, dojít k nim chce v nových dresech s límečkem

Praha

Získat zpátky mistrovský titul a konečně se také vrátit do Ligy mistrů. To jsou cíle fotbalové Sparty pro nový soutěžní ročník. Majitel klubu Daniel Křetínský uvedl do dosud neobsazené funkce generálního ředitele Adama Kotalíka, bratra známého hokejisty Aleše Kotalíka. Posílený kádr se pak oblékne do nových domácích dresů.

BEZ KOMENTÁŘE: Sparta ukázala nové dresyVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek
Fotogalerie

Letenští vstoupí do sezóny v nových domácích dresech. Tradiční rudou barvu, která symbolizuje hrdost klubu už od roku 1906, doplňuje kolem ramen a na rukávech tmavší odstín. Dres navíc ozdobí límeček, který nechyběl na sparťanských dresech například v 90. letech, kdy soupeře válcovali Siegl, Chovanec a spol.

„Moc hezké. Tradiční barvy ctíme, tady se moc vymyslet nedá. Ale svým střihem jsou nové dresy nejlepší za dobu, co ve Spartě jsem," pochválil si při středečním představení na trávníku letenského stadiónu reprezentant Bořek Dočkal.

Designéři v Nike vytvořili nový dres s ohledem na historii a tradici klubu, zároveň ale při jeho vývoji vycházeli z posledních trendů. Nový dres je tak velmi lehký, funkční a jeho výroba navíc jen minimálně zatěžuje životní prostředí.

„Zaujal mě hned na první pohled. V porovnání s naším posledním domácím dresem je jiný, výraznější. Ale zároveň mu dominuje naše tradiční rudá, takže jsem spokojený," hodnotí kapitán David Lafata.

Reklama

Související témata: