Hlavní obsah

Pro fotbalisty Zlína je první liga závazek. Chtějí se v ní zabydlet

Zlín

Po šesti letech se vrátili mezi elitu a hrozně neradi by hned za rok zažili sešup zpátky do druhé ligy. Nováček ze Zlína absolvuje premiérový duel v nejvyšší fotbalové soutěži v neděli na hřišti Bohemians 1905.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva zlínský obránce Jakub Jugas, útočník Lukáš Železník a trenér mužstva Bohumil Páník na tiskové konferenci před startem nové sezóny.

Článek

„To, že jsme zpátky v první lize, je pro nás obrovský závazek. Moc si toho považujeme. Chceme se v ní zabydlet," tvrdí ředitel zlínského klubu Milan Plesar, podle něhož narostl roční rozpočet zhruba na 45 miliónů korun. „Další jednání s potenciálními partnery stále probíhají. O fotbalovém Zlínu se ví, že si vždycky koupí jen to, na co má. Nikdy jsme nedlužili hráčům, členům realizačního týmu ani klubovým zaměstnancům. Tak to bude i dál," slíbil.

Zlínský kouč Bohumil Páník si pochvaluje vydařenou přípravu. „Vyzkoušeli jsme během ní spoustu hráčů, pět z nich jich nakonec zůstalo. Je pravděpodobné, že se čtyři objeví v základní sestavě," prozradil.

Na hostování ze Sparty přišel brankář Holý a ze Slavie záložník Koreš. Z hostování v Brně se naopak vrátil obránce Jugas, který byl členem české reprezentační jednadvacítky na nedávném domácím mistrovství Evropy. Z Karviné přestoupil do Zlína středopolař Janíček a ofenzívu by měl posílit chorvatský forvard Jordan.

Železník: Bohemky se nebojíme

„Zdravý základ mužstva, které ze třetího místa vybojovalo postup, zůstal. Noví borci mu notně přidali na kvalitě. Jsem přesvědčený, že budeme v první lize konkurenceschopní," tvrdí Páník, jehož mrzí, že bude zpočátku postrádat zraněného záložníka Bartolomeua.

Na poslední chvíli přivedl také útočníka Fantiše z Jablonce. „Musí ovšem dohnat tréninkové manko. Mohl by být naším žolíkem pro druhou polovinu podzimu," přeje si Páník.

Zlíňané jsou už na první zápas natěšení. „Nemohu se dočkat neděle. Bohemky se nebojíme, dokázali jsme ji přehrát v zimní Tipsport lize. Věřím, že v Ďolíčku uspějeme," netají se myšlenkami na bodový zisk kapitán Zlína Lukáš Železník. „Budu spokojený, když zvítězíme ve Vršovicích 1:0 gólem v poslední minutě," přidal se stoper Jakub Jugas, který se vrátil do známého prostředí. „Několik roků jsem teď ve Zlíně nepůsobil, ale kluky jsem pořád pečlivě sledoval. Se všemi se tady dobře znám. Poté, co se stal opět prvoligovým celkem, jsem měl jasnou volbu," prozradil.

Zachrání se fotbalisté Zlína v Synot lize?
Ano
68,9 %
Ne
31,1 %
Celkem hlasovalo 824 čtenářů.

Reklama

Související témata: