Hlavní obsah

Musí se věřit do poslední chvíle. Jsem na kluky hrdý, vážil si Rajnoch olomouckého finiše

Teplice

Fotbalový stoper Jan Rajnoch se vrátil na prvoligovou scénu po necelém roce. Naposledy působil do druhé poloviny loňského srpna ve Slovanu Liberec, ale po třech kolech předešlého ročníku tam skončil. Následně pomohl vybojovat Sigmě Olomouc prvenství ve druhé nejvyšší soutěži a v roli kapitána přivedl Hanáky v sobotu i k jejich premiérovému vystoupení v první lize na půdě Teplic. A byl to hodně hektický zápas!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tepličtí hráči Ivo Táborský a Radim Breite (uprostřed), na trávníku Jan Rajnoch z Olomouce v utkání 1. kola Synot ligy.

Článek

Jaké jste prožíval pocity poté, co se vašemu mužstvu povedlo v nastaveném čase dvěma góly srovnat na konečných 2:2?Mohu být na kluky akorát hrdý. Splnili přesně to, co se jim jako kapitán snažím vtloukat do hlavy. Že se musí věřit za každé situace a za každou cenu. A dokázali, že je to pravda.

Vybavíte si průběh zápasu, který se pro Olomouc nevyvíjel vůbec dobře?Dostali jsme smolné góly, kdy nás soupeř potrestal. Ale nevypadalo to, že bychom byli zlomení. Kdyby tomu tak bylo, asi bychom v 80. minutě utkání zabalili, dostali další dvě branky a jeli domů s debaklem. Přitom jsme se zvedli a někdo v kabině říkal, proč jsme v nastavení nevstřelili místo dvou ještě třetí gól. Ale to byl vtip. To bychom chtěli moc. Remíza je spravedlivá, i když se zrodila po tak hektickém a pro nás zajímavém závěru.

Olomouci dokonale vyšlo střídání. Zafungovala šťastná ruka trenéra Kalvody?Jen potvrdím, že přes kluky, kteří šli na hřiště až ve druhé půli, se víceméně odvíjely obě gólové akce. Navíc byly podobné a pak záleželo na koncovce hráčů, jak si s tím poradí. Naštěstí to udělali znamenitě.

Napadlo vás, že jste dvěma góly v nastavení v nadsázce napodobili Manchester United z finále Ligy mistrů 1999?Ten slavný zápas si samozřejmě pamatuji, ale v hlavě mi nějaká podobnost vůbec neprobleskla (úsměv).

Zpět k Olomouci. Panuje v kabině obrovské sebevědomí?To úplně ne. Zdravá sebedůvěra ano, ale přehnaná euforie je na škodu. Hlavní pozitivum z utkání v Teplicích spočívá v tom, že můžeme jít do další přípravy a dalších týdnů s pracovitostí a vědomím, že jsme na úvod urvali venku bod. Ukazuje se, že mužstvo má morál a jsem za to rád. Jsou tady mladí kluci, mají fotbal před sebou a někteří se mohou dostat daleko.

Dovedete se vžít do situace soupeře, který přišel o vítězství takřka nevídaným způsobem v nastaveném čase, jako to postihlo Teplice?Řeknu, že takhle ztracený zápas může udělat hodně. Ale jak znám teplického trenéra Vavrušku ze společného předloňského působení v Liberci, tak si myslím, že si mančaft srovná a naopak ho ještě povzbudí. Je to trenér, který je v těchto věcech pozitivní. V hlavách ten nevydařený závěr hráči asi mít budou, ale od toho je kouč, aby je z toho dostal.

Reklama