Hlavní obsah

Liga jako přebor v kopu přes plot! Obr ze Zlína v Ďolíčku zdolal i hlavní tribunu

Praha

Tři ligové body sice v premiéře s nováčkem ze Zlína nečekaně ztratili (0:1), aspoň jednu malou jistotu však fotbalisté Bohemians Praha 1905 získali. Ve Vršovicích se nic neukradne! Hned čtyřikrát během zápasu totiž hráči překopli tribuny kolem hřiště a poslali míč na ulici mimo areál. Všechny čtyři balóny se přitom podařilo donést zpátky a hospodář tak o žádný nepřišel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský brankář Tomáš Holý oslavuje vedoucí gól svého týmu během utkání 1. kola Synot ligy na hřišti Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Ligový duel jako by jeho aktéři pojmuli také jako přebor v kopu do dálky. Obrovitý brankář Zlína dokázal v nouzi překopnout i hlavní tribunu u Botiče, což je tedy výkon... „Když je to potřeba, tak s tím nemám problém. Běžně," smál se Tomáš Holý, jako by takové kousky předváděl na požádání.

Figuru na to ale rozhodně má, s 206 centimetry je nejvyšším mužem první ligy. A dobře to ví.

„Trošku jsem se těšil, že pokud šanci dostanu, budu mít také nějaký primát konečně pro sebe... Ale hlavně tři body, nula, vítězství - co víc si přát?" liboval si Holý.

Ve Zlíně se baví fotbalem

Hned v úvodu zápasu prodal své centimetry. Menší gólman by možná nedosáhl na Čížkovu bombu z přímého kopu do šibenice.

„Nevím, jestli mi pomohla zrovna výška, spíš zápasová motivace. Při tréninku bych asi takovou šibenici málokdy chytal. V zápase už je to potřeba chytit," líčil brankář.

Trenér Bohumil Páník mu za premiérový duel vysekl absolutorium. Ševci tak mohou být rádi, že si Holého na hostování ze Sparty přivedli. Gólman si teď užívá povedeného startu a nepřemítá, kudy se bude ubírat jeho další kariéra.

„Co bude dál, nevím. Dál je Jihlava doma, takže příprava na Vysočinu a uvidíme, na co to bude stačit. Já jsem teď ve Zlíně - a moc spokojený. Funguje to perfektně. Kluci mě vzali mezi sebe, já si to teď užívám a bavíme se fotbalem," libuje si urostlý gólman.

Reklama

Související témata: