Hlavní obsah

Baroš hrál proti Baníku, jeho Boleslav má z Vítkovic bod. Příbram předvedla kulišárnu

Praha
Aktualizováno

Poháry jdou na pár dnů do ústraní, třemi zápasy v sobotu pokračovalo 3. kolo fotbalové ligy. Klokani přivítali v Ďolíčku nováčkovskou Olomouc a remizovali s ní 1:1. V duelu bohatém na branky Příbram vyhrála nad Teplicemi 3:2 i díky spornému pokutovému kopu. Baník večer hrál v premiéře ve Vítkovicích - zrovna proti Barošově Mladé Boleslavi. Idol ostravských fanoušků nastoupil do druhého poločasu, zápas skončil 2:2.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva Václav Ježdík z Baníku a Ondřej Zahustel z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Klokani se v Ďolíčku nachystali na neoblíbeného soupeře. Bohemians v lize naposledy porazili Olomouc v květnu 2011 (doma 2:1) a prohráli s ní poslední tři ligové duely při skóre 1:8. Ani tentokrát sérii nezlomili. Skóre otevřel olomoucký Vašíček, domácí Šmíd už jen vyrovnal na konečných 1:1. Hanáci po návratu do ligy čekají na první výhru, stejně jako Vršovičtí zatím získali dva body za dvě remízy.

Příbram i Teplice by se měly pohybovat v horní polovině tabulky. Severočeši jezdí k Litavce rádi - z posledních 10 zápasů v Příbrami prohrály Teplice jediný. Jejich trenér Vavruška v minulosti působil v Příbrami a na stadiónu U Litavky se dokonce ženil... Tentokrát však měli navrch domácí. Vyhráli 3:2 i díky spornému momentu - PIlík rozehrál penaltu na Bednáře, který však vběhl do vápna předčasně. Gól platil, Severočechům ani dvě Fillovy trefy nakonec nestačily.

Ostrava se po pěti a půl letech znovu představila na stadiónu ve Vítkovicích, tentokrát však natrvalo. Baník byl zatím bez bodu a znovu se musel obejít bez aktivní podpory ultras, kteří pokračují v bojkotu z minulé sezóny. Letní posilou Mladé Boleslavi je Milan Baroš, který  nastoupil poprvé v kariéře proti svému mateřskému klubu. Baník vedl 2:0, dvakrát se parádně trefil Narh. Přesto znovu nevyhrál. Ještě do přestávky si dal Kouřil vlastní gól, do druhé půle nastoupil i Baroš. Skalák po jeho příchodu vyrovnal a pak ještě dvakrát trefil břevno...

Program 3. kola:
Pátek
Brno - Slavia 1:0
Sobota
Příbram - Teplice 3:2
Branky: 5. Rezek, 41. Bednář, 70. Hnaníček - 48. a 59. (druhá z pen.) Fillo
Bohemians 1905 - Olomouc 1:1
Branky: 25. Šmíd - 13. Vašíček
Ostrava - Mladá Boleslav 2:2
Branky: 14. a 28. Narh - 36. vlastní Kouřil, 53. Skalák
Neděle
18:00 Plzeň - Slovácko
19:15 Sparta - Zlín
Pondělí
19:00 Jihlava - Jablonec
19:00 Liberec - Dukla

Reklama