Hlavní obsah

Sparta nedala šanci nováčkovi ze Zlína. Plzeň opět klopýtla, ztratila se Slováckem!

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté mistrovské Viktorie Plzeň mají po třech odehraných kolech Synot ligy na svém kontě jen čtyři body. Západočeši po neúspěšném boji o Ligu mistrů ztratili i v nedělním domácím utkání proti Slovácku, které navzdory početnímu oslabení uhrálo remízu 2:2. Naopak nezaváhala pražská Sparta, která porazila nováčka ze Zlína 3:0 a po víkendu je novým lídrem tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kehinde Fatai ze Sparty Praha a brankář Zlína Stanislav Dostal během utkání 3. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Blbý týden se rázem proměnil v ještě horší. Nejdřív mistři padli na Dukle, potom senzačně i v odvetě s Maccabi Tel Aviv a navrch ještě nedělní remíza 2:2 se Slováckem, které hrálo takřka celou druhou půli v deseti bez vyloučeného stopera Hoffmana.

Viktoria přitom nezačala špatně, po krásné trefě Hořavy vedla a zdálo se, že tři body zůstanou ve Štruncových sadech. Jenže hosty nakopla trefa kanonýra Doška v druhé minutě nastavení první půle a nezastavilo je ani vyloučení Hoffmana. V 73. minutě se totiž prosadil Daníček a plzeňskou ostudu musel záhy alespoň hasit střídající Ďuriš, který tou dobou byl na hřišti jen několik desítek sekund. Remíza 2:2 je i tak pro mistrovský tým ztrátou.

Do čela tabulky se večer posunula Sparta Praha, která porazila zlínského nováčka 3:0. Ševci inkasovali poprvé v sezóně už v 6. minutě z pokutového kopu Dočkala, který potrestal Hájkův faul. Další penalta, tentokrát nařízená po souboji Poznara s Hušbauerem, přišla na konci prvního dějství. A Dočkal se opět trefil, takže Letenští šli do kabin se slušným náskokem 2:0.

Skóre zápasu uzavřel čtvrt hodiny před koncem domácí kanonýr David Lafata. Sparta získala ve třech ligových kolech sedm bodů a alespoň do pondělí vede tabulku. Liberec i Jablonec se v případě vítězství ve svých dohrávkách na Letenské bodově dotáhnou.

Program 3. kola:
Pátek
Brno - Slavia 1:0
Sobota
Příbram - Teplice 3:2
Bohemians 1905 - Olomouc 1:1
Ostrava - Mladá Boleslav 2:2
Neděle
Plzeň - Slovácko 2:2
Branky: 21. Hořava, 75. Ďuriš - 45. Došek, 73. Daníček. ČK: 53. Hofmann (Slovácko).
Sparta - Zlín 3:0
Branky: 6. a 45. obě z penalty Dočkal, 75. Lafata.
Pondělí
19:00 Jihlava - Jablonec
19:00 Liberec - Dukla
Tabulka střelců první fotbalové ligy:
4 - Bednář (Příbram), Fillo (Teplice), Došek (Slovácko)
3 - Dočkal (Sparta)
2 - Berger (Dukla), Milan Škoda (Slavia), Josef Šural, Bakoš (oba Liberec), Wágner (Jablonec), Michal Škoda (Brno), Narh (Ostrava), Skalák (Mladá Boleslav), Lafata (Sparta), Hnaníček
Brankáři s čistým kontem:
2 - Holý (Zlín), Bičík (Sparta)
1 - Hanuš (Jihlava), Grigar (Teplice), F. Rada (Dukla), Šeda (Mladá Boleslav), Melichárek (Brno)

Reklama

Související témata: