Hlavní obsah

Bod z Ostravy je pro nás ztráta, ví mladoboleslavský Skalák

Vítkovice

Minulá sezóna byla pro třiadvacetiletého ofenzivního záložníka Mladé Boleslavi Jiřího Skaláka v lize nejlepší. V jejím závěru prodělal artroskopii menisku, ale stihl ještě EURO do 21 let a velmi dobře začal i tu novou. V Ostravě dal gól a dvakrát trefil břevno, přesto nebyl po remíze 2:2 spokojený.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Skalák v dresu české jednadvacítky.

Článek

Baník vedl už 2:0, čím si vysvětlujete, že jste nezachytili začátek zápasu a museli pak výsledek dohánět?

Baník byl neskutečně produktivní. Neměl šance, dvakrát vystřelili na bránu a dali dva góly. Nám se něco podobného stalo už s Brnem, s nímž jsme měli vést 5:0, a pořád nám tam nic nespadlo. Nakonec jsme vyhráli 2:0, ale mohlo to být i víc. V Ostravě jsme měli vyhrát.

Říkáte, že jste měli vyhrát, to znamená, že berete bod z Ostravy jako ztrátu?

Pochopitelně, měli jsme šest šancí. Musíme ty body uhrát s někým jiným, nejlépe v dalším kole doma se Spartou.

Dal jste gól, dvakrát trefil břevno. To asi zamrzí...

To určitě. Třeba při trestném kopu to mohlo spadnout o pár centimetrů níž, ale to je i štěstí a loterie. Ten pokus ze strany byl spíš nechtěný, prostě balón skončil na břevně. Měli jsme ale jiné příležitosti, které jsme měli proměnit.

Bylo cítit na Milanu Barošovi, že je pro něj zápas proti Baníku a ještě v Ostravě hodně specifický?

Měl to těžké, v Baníku vyrůstal. Je to profík, nějaké emoce nedával najevo. Ale naši hru ve druhé půli oživil. Přál jsem mu, aby dal gól a zase se o něm psalo, to by bylo pro novináře téma. Pro nás je určitě přínosem a svoji kvalitu ještě ukáže.

Motivoval vás v kabině k vítězství?

Vypsal prémii za vítězství, že něco dá. Škoda, že to nevyšlo.

Hrálo se na Městském stadiónu ve Vítkovicích. Byl jste tu poprvé?

Na tomhle stadiónu jsem hrál poprvé, je opravdu pěkný a díky tomu, že je uzavřený. I když není plný, atmosféra je perfektní.

Boleslav má čtyři body. Jste spokojení s úvodem sezóny?

Nejsme a ani nemůžeme. Bodů jsme měli mít v lize víc, v Ostravě jsme prostě měli vyhrát. Mrzí nás také vyřazené z kvalifikace Evropské ligy. Ten začátek není dobrý.

Jaké jsou ambice Mladé Boleslavi?

Chceme zase hrát o evropské poháry. Máme dobré mužstvo, ale musíme vyhrávat, proměňovat šance a nenechat se zaskočit, jako v Ostravě. Těžko se to pak dohání.

Reklama