Hlavní obsah

Plzeňané byli z Heči nešťastní, gólman Slovácka čaroval

Plzeň

Neskutečné, do jakého stavu zoufalství přiváděl v nedělním ligovém duelu Milan Heča fotbalisty Plzně. Likvidoval jim i ty nejvyloženější šance, chytal i nemožné, a když už ho domácí přece jen překonali, pomohla mu konstrukce jeho brány. „V prvních dvou podzimních kolech to byl od něho jen průměr, tentokrát ale patřil k nejlepším na hřišti,“ chválil svého čtyřiadvacetiletého gólmana kouč Slovácka Svatopluk Habanec po remíze na trávníku mistra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Milen Heča v Plzni čaroval.

Článek

„Neuvěřitelné, co všechno chytil," přidával se i domácí trenér Miroslav Koubek, sám bývalý brankář, a vypočítával, že za normálních okolností by musel jeho tým vyhrát alespoň o tři čtyři góly. Jenže Heča je chytil! „A šest dalších k tomu," posteskl si kouč Viktorie, jehož tým se střelecky trápí a zmírá na mizernou koncovku.

„A to jsme speciálně střelbě věnovali před zápasem se Slováckem dva tréninky," přiznával Koubek, že mu čekání na gól trvající na pohárové a evropské scéně dlouhých 270 minut nedalo spát.

Proti Slovácku se sice Hořava a střídající Ďuriš konečně trefili, jenže nic platné to nebylo, když hosté odpověděli góly Doška a Daníčka a výtečný Heča pří závěrečném hektickém náporu Plzně další branky nepustil.

„Konečně jsem chytil něco navíc a mužstvu pomohl," odmítal superlativy brankář Slovácka, byť vytasil hned několik bravurních zákroků. „Nejvíc jsem si oddechl v první půli, kdy jsme prohrávali, a já vyrážel Vaňkovu hlavičku. To byl opravdu jen reflex," vybavoval se jednu z horkých chvil, kterým čelil ve druhém poločase prakticky permanentně.

„Dlouho jsem si tak nezachytal, ale vyhovuje mně, když jsem v neustálé permanenci a jde na mě tolik střel," přiznával brankář Slovácka, který sice dvakrát kapituloval, ale i tak měl obrovskou zásluhu na dělbě bodů.

„Při prvním gólu jsem byl bez šance. Míč jsem totiž vůbec neviděl a reagoval až tehdy, když vyletěl zpoza hráčů," přiznával, že proti Hořavově ráně neměl nárok. Slovácko však inkasovaná branka nezlomila a po změně stran dokonce otočilo skóre, byť hrálo bez vyloučeného Hofmanna jen v deseti.

„Po našem druhém gólu jsem věřil, že můžeme v Plzni dokonce i v oslabení vyhrát. Domácí ale nakonec vyrovnali z té nejmenší šance, kterou měli. Potřeboval jsem v tu chvíli ještě trochu štěstí, protože Ďurišova střela se mi odrazila od lýtka do brány, ale v předchozích situacích jsem si ho zřejmě už vybral," přiznával Heča pochvalující si i remízu. „Aby ne, když na jaře jsem tady dostal od Plzeňáků čtyřku," připomínal květnový duel a výprask, s nímž Slovácko odešlo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.